Netwerkoperator Interoute breidt personeelsbestand uit met 20%

25 maart 2004 Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk in Europa voor spraak-, data en internet, maakt vandaag bekend dat het personeelsbestand met 20% wordt uitgebreid in de komende drie maanden. Alle business units van het bedrijf worden versterkt met meer professionals. Er is daarnaast extra behoefte aan nieuwe krachten voor de commerciële afdelingen om aan de snel toenemende vraag van klanten naar netwerkcapaciteit en -diensten te kunnen beantwoorden. Alle kantoren van Interoute, verspreid over heel Europa, zullen worden uitgebreid.

De telecommunicatiesector in Nederland verwacht voor 2004 een algemene groei van 4,1%. De markt voor netwerkoperators in het bijzonder steeg in het afgelopen jaar al met 14.4%.

In tegenstelling tot andere marktpartijen groeit Interoute sterk en zien wij de vraag naar onze diensten hard toenemen, zegt Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux & Nordics van Interoute. Er is een duidelijke behoefte in de markt naar een alternatief voor traditionele - duurdere - internationale netwerken. Wij hebben geen last van zogenaamde legacy systemen en hebben de modernste techniek in huis. Wij kunnen dus veel efficiënter werken dan anderen. Ons netwerk is volledig ons eigendom. Wij hebben een bijzonder lage kostenbasis en zijn financieel stabiel. De sterke uitbreiding van het aantal werknemers is een teken van onze betrokkenheid bij onze klanten en onze business.

Het besluit van Interoute om substantieel uit te breiden volgt vlak op de benoeming van zwaargewicht Lee Myall als hoofd van de Media Services Division van Interoute in het Verenigd Koninkrijk. Lee komt van WAM!NET Europa, leverancier van digitale content management en distributiediensten, waar hij Sales Director was. Meerdere professionals uit de telecombranche maakten recentelijk al de overstap naar Interoute.

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 18.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com