Ingezonden persbericht


Meridea kiest voor Lammers van Toorenburg Benelux PR

Bunnik, 25 maart 2004 - Meridea Financial Software Ltd. besteedt zijn PR-activiteiten uit aan Lammers van Toorenburg Benelux PR. De Finse leverancier van software voor mobiel bankieren en klantinteractie voor banken en financiële instellingen zal PR inzetten om zijn naamsbekendheid in de financiële markt te versterken. Daarnaast wil het bedrijf consumenten en zakelijke eindgebruikers informeren over de voordelen en het gemak van mobiel bankieren. Eventive Business Events - onderdeel van de LVT Group - is verantwoordelijk voor de organisatie van een seminar in mei 2004 over mobiel bankieren voor beslissers in de financiële industrie.

Meridea Financial Software Ltd. is in 2001 opgericht door Accenture, Nokia, de Finse financiële instelling Sampo en investeringsmaatschappij 3i. Momenteel werken er 100 mensen bij Meridea, dat zijn hoofdkantoor in Helsinki, Finland, heeft. Het bedrijf heeft ook vertegenwoordigers in Scandinavië, Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Singapore.

De oplossingen van Meridea Financial Software Ltd. stellen retailbanken in staat om hun klanten zeer eenvoudige en toegankelijke bancaire diensten aan te bieden. De Meridea Product Suite (MPS) is speciaal ontwikkeld voor de financiële markt en biedt via verschillende kanalen - zoals mobiel, internet, digitale televisie - functionaliteit op het gebied van rekeningbeheer, betalingen, creditcards, persoonlijke leningen, beleggingen, verzekeringen, pensioenen, etc.

Meridea Smart Client Edition, onderdeel van MPS, is de eerste volledige oplossing voor mobiel bankieren. Via een Java-applicatie die geïnstalleerd wordt op een mobiele telefoon, bieden banken klanten dezelfde gedetailleerde financiële informatie en mogelijkheden als bij internetbankieren, zowel online als offline. De oplossing werkt op basis van het huidige GPRS-netwerk en mobiele smartphones, en is operator-onafhankelijk.

Lammers van Toorenburg Benelux Public Relations
Lammers van Toorenburg Benelux PR (LVT) is een ICT-communicatieadviesbureau met 26 PR-specialisten. Het bureau ondersteunt zijn klanten vanuit een Nederlandse (Bunnik) en een Belgische (Brussel) vestiging. LVT richt zijn dienstverlening op ICT-gelieerde ondernemingen die een vernieuwende en transparante PR- en communicatieaanpak wensen. Het aanbod van LVT is allesomvattend: van de ontwikkeling tot en met de uitvoering van een strategie en van een idee tot en met het eindproduct en de frequente perscontacten. Het complete aanbod wordt ondersteund met redactionele concepten en producties van LVT Editorial Services en bedrijfsevenementen van Eventive Business Events. In België en Nederland werkt Lammers van Toorenburg Benelux PR momenteel voor zo'n 50 bedrijven, variërend van start-ups tot grote multinationals.