Ingezonden persbericht


Persbericht

25 maart 2004

Bull Nederland en KVS sluiten samenwerkingsovereenkomst

~ ontwikkeling van KVS in de Benelux krijgt momentum in verticale sectoren ~

KVS, wereldwijd marktleider in software voor de archivering van elektronische bedrijfsgegevens, heeft een overeenkomst getekend met Bull Nederland. Dit bedrijf is onderdeel van de succesvolle, beursgenoteerde Europese Bull Groep. KVS introduceert Bull met deze overeenkomst in de groeiende markt van archiveringsoplossingen. Bull Nederland gaat KVS met name in de verticale sectoren vertegenwoordigen.

Naast het implementeren van de archiveringsoplossingen van KVS gaat Bull actief de producten van KVS in de markt zetten. Het vlaggenschip van KVS is Enterprise Vault, een e-mail archiveringsoplossing voor Microsoft Exchange. Deze oplossing indexeert e-mails automatisch en helpt bij het archiveren en terugvinden van e-mail.

Het trainen van medewerkers is onderdeel van de overeenkomst. Een aantal medewerkers van Bull heeft inmiddels training gevolgd bij KVS in Groot-Brittannië voor het implementeren van de oplossing.

KVS heeft in de VS en Groot-Brittannië reeds een groot aantal klanten binnen de overheid en financiële sector. Door de toenemende regelgeving in Europa met betrekking tot de bewaartermijnen van ongestructureerde informatie, zoals e-mail, verwachten KVS en Bull dat ook in de Benelux de vraag zal stijgen. Ook vanuit de gezondheidsector is er interesse getoond. Zo hebben de Universitaire Ziekenhuizen Leuven, één van de grootste ziekenhuizen van Europa, onlangs voor de oplossing van KVS gekozen.

"Om onze klanten steeds de beste en meest complete ICT-oplossingen te kunnen bieden, werken we samen met een groot aantal toonaangevende partners," zegt Richard Groenveld, directeur Business Development Bull Nederland. "De samenwerking met KVS is aangegaan, omdat wij een enorme groei zien in de markt van Information Lifecycle Management en met name e-mail archivering. De oplossing van KVS sluit nauw aan bij Bull¹s storage aanbod en de overeenkomst stimuleert de groei van onze systems integration diensten. Ook verwachten wij dat met KVS onze Microsoft Windows/Exchange migratieprojecten soepeler zullen verlopen."

"We zochten naar een partner die ons met name in de verticale sectoren goed kon vertegenwoordigen," zegt Erik Veen, Sales Director KVS Benelux. "Bull heeft zijn organisatie ingericht naar marktsegment. Hierdoor heeft Bull veel ervaring in sectoren als de overheid, de gezondheidszorg en de financiële sector. In de Benelux markt zijn we nog maar kort vertegenwoordigd, maar met een partner als Bull verwachten we snel marktaandeel te winnen."

(377 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Bull
Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, gevestigd en beursgenoteerd in Parijs. Deze enig overgebleven compleet Europese IT-producent en -leverancier heeft wereldwijd ruim 8.000 medewerkers en is actief in vele landen. Meer dan 50% van de omzet van Bull is afkomstig uit opdrachten voor dienstverlening en technologie-integratie. In Nederland heeft Bull 180 medewerkers. Bull Nederland realiseerde in 2003 een omzet van ruim 40 miljoen Euro met een netto winst van ruim 4 miljoen Euro.

Bull stelt zich ten doel zijn klanten open IT-oplossingen te leveren, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het dienstenaanbod van Bull stelt (semi-) overheidsinstanties en bedrijfsleven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burger of klant te verbeteren.

Over KVS
KVS is wereldwijd marktleider in software voor de archivering van elektronische bedrijfsgegevens. Het bekendste product van KVS is Enterprise Vault, een e-mail archiveringsoplossing voor Microsoft Exchange met meer dan 3 miljoen verkochte licenties bij ruim 650 klanten. Enterprise Vault biedt een oplossing voor de problemen die worden veroorzaakt door de toename van e-mailverkeer, zoals groei van het aantal servers en databases, quota voor gebruikers, verplicht opschonen van de e-mailbox en problemen met het beheer, backup, restore en migratie. Gebruikers krijgen een virtueel onbeperkte mailbox en het systeem archiveert inactieve mail automatisch en comprimeert de data. Hierdoor verspillen gebruikers geen kostbare tijd aan het binnen de limiet houden van hun mailbox.

Naast Enterprise Vault voor e-mail archivering biedt KVS een soortgelijke oplossing voor File archivering, Sharepoint- en IM archivering. Met de software van KVS beantwoorden bedrijven aan alle wettelijke regelgeving ten aanzien van data-opslag. Daarnaast vereenvoudigt het gebruik van archiveringssoftware migratie-uitdagingen. KVS heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de V.S., de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Australië. KVS: Store... Manage... Discover.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: yvonnev@lewispr.com http://www.lewispr.com joostg@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marc Hitzert van KVS: Tel: +31 (0) 70 320 56 97 Fax: + 31 (0) 70 320 56 96 E-mail: marc.hitzert@kvsinc.com http://www.kvsinc.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---