Politie Amsterdam-Amstelland

Baldadigheid aangepakt
25-3-2004. In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie drie jongens van 16, 18 en 19 jaar gearresteerd. Zij hadden even daarvoor op het Singel in een jolige bui een fiets uit een fietsenrek gehaald en in de gracht gesmeten. Agenten die het voorval zagen gebeuren waren allerminst geamuseerd en arresteerden de jongens na een korte achtervolging door de binnenstad. De jongens zijn ingesloten op grond van openlijke geweldpleging tegen goederen.

---

Hennepplantage aangetroffen

25-3-2004. De politie heeft in een woning in Amsterdam-Zuidoost een hennepplantage aangetroffen. De 57-jarige hoofdbewoner werd gearresteerd. De politie trof woensdagmiddag rond half twee in diverse ruimtes een professionele kwekerij aan met 650 planten. De installatie werd in beslag genomen en de hoofdbewoner werd gearresteerd. Hij is ingesloten. Door de milieupolitie zijn alle goederen afgevoerd en inmiddels vernietigd.
Inzet snuffelhonden succes
25-3-2004. De politie heeft woensdagmiddag en -avond tijdens een gerichte actie tegen de straathandel in drugs 28 personen aangehouden in Amsterdam-Zuidoost. Alle verdachten waren in het bezit van verdovende middelen en werden aangewezen door een zogenaamde 'snuffelhond'. Eén verdachte bleek nog een gevangenisstraf van 82 dagen tegoed te hebben voor het bezit cq. vervoer van cocaïne.

Voor de tweede maal werd in Amsterdam-Zuidoost gebruik gemaakt van passieve speurhonden van de KLPD en de Douane. Deze niet agressieve honden zijn speciaal opgeleid om verdovende middelen op te sporen. Zij mogen op de openbare weg alleen worden ingezet in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden en drugsoverlastgebieden in Amsterdam-Zuidoost. Deze keer werden de honden, een Duitse en een Mechelse herder, ingezet in de omgeving van het winkelcentrum De Amsterdamse Poort en in de omgeving van de flat Dennerode. De honden sloegen 28 keer aan en in alle gevallen hadden de geselecteerde personen verdovende middelen bij zich.

Er werd 8 gram cocaïne, 16 xtc-tabletten en een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Eén verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en één persoon gaf een valse naam op. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Twee verdachten zijn ingesloten ter vaststelling van hun identiteit. Vijf verdachten worden voorgeleid voor een officier van justitie. De politie zal in de toekomst vaker gebruik maken van het reukvermogen van de 'snuffelhonden'.
Vrouw gewond bij poging straatroof

25-3-2004. Woensdagavond rond kwart voor twaalf raakte een 47-jarige vrouw licht gewond toen er werd geprobeerd haar tas te stelen. De vrouw was van achteren door twee knapen op een bromfiets benaderd. Een poging om de tas van de vrouw uit haar handen te rukken liep op niets uit. Het slachtoffer gaf zich namelijk niet snel gewonnen en hield haar tas stevig vast. Hierbij kwam zij echter wel te vallen en werd enkele meters meegesleurd. De vrouw liep verschillende schaafwonden op. De daders staakten hun poging en reden zonder buit weg. Zij zijn voortvluchtig.

---