PERSBERICHT - 2004-03-25

Vacansoleil koopt opnieuw capaciteit bij in Tsjechië

Voor de tweede keer dit jaar heeft Vacansoleil in Eiundhoven capaciteit moeten bijkopen in Tsjechië. De nog steeds toenemende belangstelling van de vakantieganger voor dit land maakt dat noodzakelijk. Iwan Ars, senior product manager, schrijft de sterk gegroeide vraag onder meer toe aanTsjechië's toetreding tot 'Europa'.

Marktleider in Nederland op het gebied van luxe kampeervakanties Vacansoleil signaleert hiermee een tendens in de markt. Door onder meer de Europese toetreding per 1 mei dit jaar is het voormalige Oostblok in korte tijd veel dichterbij gekomen en daardoor bij de Nederlandse kampeerder nu bijzonder in trek. de heer ArsArs, Senior Product Manager bij Vacansoleil.

Hij vervolgt: Tsjechië is een nieuwe, relatief onbekende bestemming waar je zelfs in het hoogseizoen al met een relatief klein budget vakantie vieren kunt. Daarnaast is het land rijk aan cultuur, te denken valt bijvoorbeeld aan de vele kastelen, de statige thermaal baden en de vele folklore festivals. Ook vind je er een nog ongerepte natuur zoals het Reuzengebergte in het noorden en de Boheemse bossen in het zuidwesten.

Extra inkopen
Zowel de luxe bungalowtenten als de staanplaatsen doen het goed op Tsjechische campings. De reden waarom Vacansoleil onlangs voor de tweede maal dit jaar extra heeft ingekocht in Tsjechië. Ditmaal plaatst de reisorganisator uit Eindhoven extra bungalowtenten op de voorheen volgeboekte camping Licí Farma aan de voet van het Reuzengebergte.

Eerder dit jaar voegde Vacansoleil al een nieuwe bestemming aan het aanbod Tsjechische campings toe. Het betreft camping Eurocamping Bojkovice in het plaatsje Bojkovice in de oostelijke Zlín regio. Deze regio staat bekend om de vele bezienswaardigheden en historische steden. Het groene bergachtige landschap biedt fantastische wandel- en fietsroutes.