Provincie Overijssel

Provincie adviseert over projecten tegen wateroverlast

Het college heeft deze week een advies gegeven aan gemeenten en waterschappen in Overijssel over 85 projecten ter bestrijding van de wateroverlast in Overijssel. Het Ministerie maakte begin dit jaar bekend 100 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanpak van wateroverlast.

Gemeenten en waterschappen kunnen hiervoor vanaf 1 april 2004 hun projecten bij het ministerie indienen. De provincies hebben een adviserende taak. Omdat het geld van de regeling verdeeld wordt volgens het principe 'wie het eerst komt die het eerst maalt', heeft de provincie Overijssel de gemeenten en de waterschappen gestimuleerd daarvoor projecten te ontwikkelen en deze alvast kenbaar te maken bij de provincie.

De 85 projecten zijn aangemeld door twaalf gemeenten en drie waterschappen. Omdat de regeling primair bedoeld is voor het bestrijden van de bestaande wateroverlast is een deel van de projecten niet geschikt voor deze regeling. Gemeenten en waterschappen benutten het advies van de provincie om hun aanvraag definitief te maken en in te dienen bij het Rijk. Het ministerie beslist binnen 13 weken na binnenkomst van een aanvraag of een project voor een bijdrage in aanmerking komt. Kijk voor het volledige overzicht hieronder:

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl Open projecten_gemeenten_waterschappen.pdf projecten_gemeenten_waterschappen.pdf

© 2004 Provincie Overijssel