Ingezonden persbericht


Nieuwe kansen voor Windows Mobile-ontwikkelaars

Windows Mobile 2003 Second Edition en Visual Studio 2005 Community Technical Preview stimuleren innovatie

Schiphol-Rijk, 25 maart 2004 - Op de derde jaarlijkse Microsoft Mobile Developers Conference (DevCon) 2004, die deze week in San Francisco plaatsvond, heeft Microsoft de Windows Mobile 2003 Second Edition software geïntroduceerd. Deze software ondersteunt onder meer mobiele apparaten met vierkante display. Tevens introduceerde Microsoft de Visual Studio 2005 Community Technical Preview, die softwareontwikkelaars ondersteunt bij het creëren van nieuwe producten.

Waar klanten om vragen: Windows Mobile 2003 Second Edition Windows Mobile 2003 Second Edition is de nieuwste versie van het Windows Mobile softwareplatform. Deze editie biedt niet alleen nieuwe functionaliteit, maar stimuleert vooral innovaties op het gebied van hardware en software. Het Windows Mobile-platform biedt onder meer ondersteuning van dynamische schermomschakeling tussen landschap- en portretmodus èn vierkante displays, voor kleinere apparaten met vierkante schermen en een toetsenbord. Beide vernieuwingen zijn platformprimeurs. Ook worden nu de VGA- en QVGA-resoluties ondersteund voor kwalitatief hoogwaardige kleurenschermpjes voor op Windows Mobile gebaseerde Pocket PC's en Smartphones.

Met deze versie streeft Microsoft naar meer diversiteit in hardware, maar met behoud van consistentie binnen het platform. Diversiteit vereenvoudigt de ontwikkeling van applicaties voor apparatuur met nieuwe afmetingen ten behoeve van specifieke marktbehoeften. Platformconsistentie stelt ontwikkelaars in staat om met een set basiscode een grotere markt te bedienen. Ontwikkelaars profiteren eveneens van Microsofts vernieuwde Windows Mobile Developer Resource Kit, waarmee eenvoudig applicaties en services kunnen worden gecreëerd die gebruik maken van de nieuwe functionaliteit, zoals hogere schermresolutie en nieuwe hardwareformaten. Deze Resource Kit bevat acht nieuwe white papers over de ontwikkeling van Windows Mobile-applicaties en nieuwe en vernieuwde codevoorbeelden, Windows Mobile 2003 Second Edition emulatoren, embedded Visual C++ 4.0 SP3 en Windows Mobile 2003 SDK's.

Krachtige platforms en tools
Tijdens DevCon 2004 introduceerde Microsoft een Community Technical Preview van Visual Studio 2005, die ontwikkelaars alvast laat kennismaken met toekomstige tools. Deze preview-versie bevat het Microsoft .NET Compact Framework 2.0, dat speciaal bedoeld is voor de ontwikkeling van applicaties voor smart devices. Dit is de eerste in een reeks pre-bèta's van Community Technical Previews van Visual Studio 2005. Deze richten zich op deelsegmenten van de ontwikkelgemeenschap en zijn bedoeld om ontwikkelaars te helpen om toekomstige projecten te plannen, om Microsofts ontwikkelgereedschappen te evalueren en om Microsoft gedurende het ontwikkelproces van feedback te voorzien.

Tot slot onderstreepte Microsoft het groeiende enthousiasme in de markt voor het .NET Compact Framework, dat tijdens de vorige editie van DevCon werd gelanceerd. Dit enthousiasme uit zich in een groeiend aantal partners en positieve feedback van partners en klanten, die zich de voordelen realiseren van de combinatie van de bekende Visual Studio ontwikkelomgeving en het .NET Compact Framework om applicaties voor smart devices te ontwikkelen. Met deze combinatie van tools kunnen klanten kostenverlagingen en grotere productiviteitsvoordelen tegemoet zien. Sommige bedrijven melden zelfs een vermindering van de productiekosten van veertig tot vijftig procent, door gebruik te maken van Microsoft .NET technologie. De combinatie van Visual Studio .NET en het .NET Compact Framework heeft zich in de praktijk reeds bewezen als een efficiënte en zeer productieve omgeving om Windows Mobile applicaties te ontwikkelen.

Mobile Developer Conference Europa 2004
De Europese Mobile Developer Conference (MDC) zal dit jaar plaatsvinden als onderdeel van Microsoft Tech*Ed 2004 in de RAI in Amsterdam. De MDC vindt plaats van 29 juni tot 2 juli 2004.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.