Ingezonden persbericht


Persbericht

26 maart 2004

Netsize lanceert two-way Premium SMS op de Noord-Amerikaanse markt

~ nieuwe dienst bereikt 150 miljoen nieuwe eindgebruikers ~

Netsize, Europees marktleider op het gebied van SMS-integratie, kondigt de lancering van two-way Premium SMS in de Verenigde Staten aan. De Multimedia Vending Machine, het publishing platform voor het hosten, afleveren en billen van mobiele content, is dé Netsize-tool voor mobiele content- en service providers. Hierdoor kunnen providers hun content en diensten wereldwijd aanbieden aan zo¹n 500 miljoen mobiele gebruikers.

Met 150 miljoen mobiele handsets in gebruik, begint de Premium SMS-markt in de Verenigde Staten zich net te ontwikkelen. In oktober 2003 zijn al standaard short codes geïntroduceerd. Premium SMS is momenteel de enige efficiënte manier voor micro-payment in de Verenigde Staten. Deze dienst is pas sinds kort beschikbaar bij de belangrijkste operators in de Verenigde Staten, waaronder AT&T, Cingular, Nextel, Sprint PCS, T-Mobile en Verizon.

"In de Verenigde Staten is de levenstandaard hoog en Amerikanen zijn dol op infotainment," zegt Stanislas Chesnais, Chairman van de Netsize Groep. "Echter, de mobiele penetratie begint daar pas net een niveau te bereiken, dat vergeleken kan worden met Europa. De Amerikaanse markt biedt daarom een enorm potentieel voor bedrijven met de juiste mix van technische kennis en interessante content."

In Europa heeft Netsize inmiddels met meer dan 50 operators een two-way Premium-connectie. Met de toevoeging van de belangrijkste operators in de Verenigde Staten biedt Netsize één toegangspunt naar een wereldwijd netwerk en bereikt hiermee meer dan 500 miljoen consumenten.

Dit internationale framework wordt versterkt door lokale aanwezigheid in 18 landen, waaronder de Verenigde Staten. Hierdoor kan Netsize haar oplossingen aanpassen aan de wensen van specifieke markten wat betreft bijvoorbeeld taal, cultuur, regelgeving, valuta en technologie.

(279 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netsize

Met een omzet van meer dan 60 miljoen Euro in 2003 is Netsize Europees marktleider in het aanbieden van mobiele producten en diensten voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie van mobiele diensten om tactische en strategische doelen te bereiken.

Netsize biedt haar klanten directe netwerkverbindingen en revenue sharing-overeenkomsten met mobiele operators, waardoor Netsize wereldwijd meer dan 500 miljoen consumenten bereikt. In 18 verschillende landen heeft Netsize op technisch, financieel en marketingniveau een unieke infrastructuur, waardoor het mogelijk wordt diensten via SMS, MMS, en WAP over de hele wereld commercieel in te zetten. Netsize beschikt eveneens over een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content, zoals logo's, foto's, ringtones en java games.

Opgericht in 1998, heeft Netsize een 190-tal personeelsleden die meer dan 500 klanten bedienen.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Netsize doet voor het eerst mee aan de Technology Fast 500: Notering Deloitte European Technology Fast 500, editie 2003: eerste in Frankrijk, derde in Europa.

Contact:
LEWIS, het ICT PR bureau:
Lilian van Tongerlo / Kim van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com Web site: www.lewispr.com

NETSIZE Nederland:
Ali Fenwick
Tel: + 31 (0)10 266 3300
Fax: +31 (0)10 266 3350
Email: afenwick@netsize.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---