Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 25 maart 2004

* VLAARDINGER MET GELADEN REVOLVER BIJ PREVENTIEF FOUILLEREN IN OUDE

NOORDEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdag van één uur 's middags tot tien uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden. Op straat werden 199 personen gefouilleerd en 112 auto's gecontroleerd.
Twaalf personen werden aangehouden, waarvan elf op grond van de Wet Wapens en Munitie. Een 32-jarige Vlaardinger werd na aanhouding ingesloten. Tijdens een controle in de auto van de man in de Zwart Janstraat bleek er een geladen revolver in een portiervak te liggen. Tijdens een onderzoek in zijn woning in Vlaardingen werd een doosjes met munitie aangetroffen en eveneens in beslag genomen. Naast het vuurwapen werden bij tien andere gefouilleerde personen zes steekwapens en vier slagwapens in beslag genomen. Tevens werd een man aangehouden, die nog gesignaleerd stond voor een aantal openstaande boetes.


* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATEROVERLAST

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West trof woensdagavond, na een melding over een waterlekkage, op de zolderetage van een woning aan de Pasteursingel een hennepkwekerij aan. Een losgeschoten slang voor de watervoorziening veroorzaakte de lekkage bij de benedenburen.
Op de zolderetage werden zo'n 350 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Tevens bleek er te zijn geknoeid met de stroomvoorziening, die daarop werd afgesloten. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* BROMSCOOTER VAN HARDLEERSE KNAAP IN BESLAG GENOMEN

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen kon een achttienjarige jongen uit Krimpen aan den IJssel voor de tweede maal in korte tijd zijn bromscooter bij de politie inleveren. De knaap reed op zijn nieuwe bromscooter op de Algerabrug met behoorlijke snelheid. Bij controle bleek zijn vervoermiddel teveel vermogen te hebben en werd in beslag genomen.
De achttienjarige jongen had de brommer onlangs aangeschaft, omdat zijn vorige bromscooter door de politie van Hollands-Midden recent in beslag was genomen. Hij reed er toen 120 km/uur mee.


* VERDACHTE POGING DIEFSTAL AUTO AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield woensdagmiddag omstreeks kwart over twaalf op de Burgemeester Oudlaan een 37-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort daarvoor geprobeerd een aan de Nieuwe Wetering geparkeerd staande bestelauto weg te nemen. De eigenaar van de bestelbus, een 30-jarige man uit Rotterdam, zag na het afleveren van een pakketje de verdachte in zijn auto zitten. Hierop probeerde de 30-jarige Rotterdammer de man uit de bestelbus te trekken. Tijdens het handgemeen, wist de autodief te ontkomen en rende vervolgens een tram in. Een onbekend gebleven taxichauffeur blokkeerde hierop met zijn auto de doorgang van de tram, waarna de verdachte door de taxichauffeur en het slachtoffer in zijn kraag werd gevat. Door gealarmeerde politiemensen werd de man overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
BERGSCHENHOEK - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde woensdagmiddag omstreeks kwart voor twee, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een kas aan de De Wateringhe in. In de kas werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 295 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij, een 42-jarige man uit Bergschenhoek, werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.