Persberichten regio Brabant-Noord 25 maart

's-Hertogenbosch 25-03-2004

District Den Bosch

MAN DEED ONEERBARE VOORSTELLEN

Haarsteeg De politie heeft woensdag een 26-jarige Vlijmenaar op het politiebureau verhoord. De man wordt er van verdacht in de periode van september 2003 tot en met maart 2004 oneerbare voorstellen te hebben gedaan aan een aantal minderjarige meisjes. Dankzij uitgebreid onderzoek en de oplettendheid van één van de slachtoffertjes, die een kenteken doorgaf aan de politie, kon de Vlijmenaar worden verhoord. Hij heeft zeven gevallen bekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de ouders van de slachtoffertjes inmiddels geïnformeerd

AANGEHOUDEN VOOR GESTOLEN MOTOR

Rosmalen/Nuland De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige inwoner van Nuland aangehouden bij zijn ouderlijk huis. De man bleek in het bezit te zijn van een motor die zaterdag 20 maart was weggenomen uit een garage aan de Gastenberg in Rosmalen. Bij de woning trof de politie ook enkele navigatiesystemen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De man zei zelf dat hij de motor via internet gekocht had. Hij is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN EN AANHOUDING VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch Twee Bosschenaren, 16 en 17 jaar oud, zijn woensdagavond aangehouden op de Zuid Willemsvaart in hun woonplaats. Tevens werd een 15-jarige Bosschenaar aangehouden. Beveiligingsmedewerkers betrapten de 16- en 17-jarige verdachten op heterdaad bij een fietsendiefstal. Zij konden niet aantonen dat de fiets van hen was. De Bosschenaren zijn overgedragen aan de politie en ingesloten. Terwijl de politie de twee fietsendieven aanhield, vond een 15-jarige Bosschenaar het nodig zich er mee te bemoeien. Hij bedreigde één van de agenten. Daarop werd ook hij aangehouden en ingesloten.

MAN VERNIELT AUTO

s-Hertogenbosch Een 20-jarige Bosschenaar is donderdagochtend aangehouden in zijn woning voor vernieling. Hij had zojuist de band van de auto van zijn 25-jarige buurvrouw lek gestoken. Tevens bleek hij in de woning bij haar een stoel vernield te hebben en het slot van de achterdeur. Het motief voor de vernieling is onduidelijk. De man is ingesloten.

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD VOOR SNELHEIDSOVERTREDINGEN

s-Hertogenbosch - Woensdagavond is bij een snelheidscontrole op De Haverlij in

s-Hertogenbosch het rijbewijs van een 52-jarige inwoner uit Roosendaal ingevorderd. De man reed 112 km/h waar slechts 50 km/h was toegestaan. In het totaal werden hier acht bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. Diezelfde avond is bij een snelheidscontrole op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch het rijbewijs van een 40-jarige Bosschenaar ingevorderd. Hij reed 105 km/h waar 50 km/h is toegestaan. In het totaal werden drie personen bekeurd voor overtreding van de snelheid. Er werd gecontroleerd met laserapparatuur.

WINKELDIEFSTAL IN KINDERWAGEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 43-jarige Bossche bij een supermarkt aan de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal. De vrouw verborg levensmiddelen en kleine kledingstukken in een kinderwagen en wilde zonder betalen de winkel verlaten. Zij is voor verhoor ingesloten.

OVERVAL

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een overval gepleegd in een eetgelegenheid aan het Hinthamereinde in s-Hertogenbosch. Een man kwam de zaak binnen en bedreigde de 49-jarige medewerker met een puntig voorwerp en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarbij de dader er toch in slaagde een greep in de kassa te doen. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. De politie onderzoekt de zaak.

VERMOEDELIJK ILLEGALE VREEMDELINGEN AANGETROFFEN

Drunen - De politie heeft donderdagochtend drie mannen en een vrouw ,allen met de Albanese nationaliteit aangehouden. Zij zaten verstopt in een vrachtwagen die zojuist gelost werd op een terrein aan de Huub van Doorneweg in Drunen. De vier personen, 28, 21, 21 en 19 jaar oud, zijn ter vaststelling van identiteit en verblijfsrechterlijke positie in Vreemdelingenbewaring gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

District Aa & Dommel

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDEN

Boxtel Woensdagmiddag is op de Perkweg in Boxtel een illegale vreemdeling aangetroffen. Het betrof een 33-jarige Egyptenaar zonder geldige identiteitspapieren. De man is ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsrechterlijke positie aangehouden en in Vreemdelingenbewaring gesteld.

GORDELCONTROLE

Haaren
Woensdagmiddag zijn bij een gordelcontrole op het Kerkeind in Haaren zeven automobilisten bekeurd voor het niet dragen daarvan.

LASERCONTROLE

Sint Michielsgestel
Woensdagavond heeft de politie met laserapparatuur een snelheidscontrole gehouden op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel. Vijf automobilisten zijn bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/h.

District De Leijgraaf

SNELHEIDSCONTROLE

Veghel
Woensdagavond is op de Corridor in Veghel met laserapparatuur gecontroleerd op de maximum snelheid van 50 km/h. In het totaal zijn achttien personen, waaronder twee bromfietsers bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/h.

KUNSTWERK VERNIELD

Uden
Donderdagmorgen heeft de gemeente aangifte gedaan van vernieling van een kunstwerk op de hoek van de Klantstraat met de Bronckhorstsingel in Uden op 14 of 15 maart. Het betreft het beeld "De oermoeder van de hoeve" van kunstenares Marga Janssen. De kunstenares zelf ontdekte een twintigtal beschadigingen aan het kunstwerk. Zij maakte daar melding van bij de gemeente, die op haar beurt aangifte deed bij de politie. De politie onderzoekt de zaak. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij politeam Uden via telefoonnummer 0900-8844.

District Maasland

AANGEHOUDEN VOOR GESTOLEN MOTOR

Rosmalen/Nuland
De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige inwoner van Nuland aangehouden bij zijn ouderlijk huis. De man bleek in het bezit te zijn van een motor die zaterdag 20 maart was weggenomen uit een garage aan de Gastenberg in Rosmalen. Bij de woning trof de politie ook enkele navigatiesystemen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De man zei zelf dat hij de motor via internet gekocht had. Hij is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

FIETSTER WORDT OMVER GEDUWD

Macharen
Een 43-jarige fietster is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze door een tot nog toe onbekende bromfietser op de Ossestraat in Macharen omver geduwd werd. De vrouw fietste omstreeks 15.00 uur over het fietspad langs de Ossestraat in de richting van Macharen. Toen een bromfietser haar passeerde duwde hij haar omver. De vrouw moest zich bij de Eerste Hulp aan haar verwondingen laten behandelen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss
De politie heeft woensdagavond een 51-jarige Osse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was op de Euterpelaan in Oss.

VERKEERSCONTROLE

Oss
De politie heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen in Oss verkeerscontroles gehouden. 18 automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen. Met behulp van de laser werden 15 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Verder werden boetes uitgedeeld omdat bromfietsen opgevoerd waren, bromfietsers geen helm droegen, een valse naam opgegeven werd en het kentekenbewijs niet getoond werd.
Op de nieuwe Hescheweg werd donderdagochtend op snelheid gecontroleerd met de laser. In totaal overschreden zeven bestuurders de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

District Land van Cuijk

TE DIEP IN HET GLAASJE: RIJBWIJS INGEVORDERD

Grave
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige automobilist uit Grave aangehouden op de Estersveldlaan in zijn woonplaats. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.