Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 maart 2004


Het Team Verkeershandhaving van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland heeft gisteren 24 maart 2004 in Doetinchem op verschillende locaties diverse controles uitgevoerd. Hierbij werd vooral gelet op de draagplicht van de autogordel. Hiermee wil men bereiken, dat het aantal letselongevallen in het verkeer afnemen. De volgende bekeuringen werden uitgereikt:


Aantal gordels niet gedragen bij kinderen achter in de auto 3 keer


Aantal gordels niet gedragen bij volwassenen achter in de auto 2 keer


Aantal gordels niet gedragen bij bestuurders/passagiers voorin 33 keer


Overige verkeersovertredingen:


Aantal APK verlopen 1 keer


Mobiel bellen 2 keer


Negeren Rood licht 2 keer


Niet dragen van de Helm 1 keer


Belemmering ambtshandeling 1 keer


Snelheid 2 keer


Totaal: 47 P.V.'s


Doetinchem - Hennepkwekerij aangetroffen

In een woning aan de Doctor Huber Noodtstraat werd woensdag een hennepkwekerij aangetroffen. Op de 2e verdieping van de woning werden droogrekken met henneptoppen aangetroffen en twee professionele ingerichte ruimtes. Een 53 jarige inwoonster uit Doetinchem en een 59 jarige inwoner uit Elten werden aangehouden. De hennep en apparatuur zullen worden vernietigd.


Winterswijk - Ongeval

Bij een aanrijding woensdag rond 11.50 uur op de Corleseweg raakte een 50 jarige automobiliste uit Winterswijk gewond. De vrouw reed over de Corleseweg vanaf Winterswijk en wilde op de kruising met de Meenkmolenweg linksaf slaan. Uit tegenovergestelde richting naderde een 46 jarige automobilist uit Winterswijk. De auto's kwamen met elkaar in botsing. De toedracht is niet geheel duidelijk. De Winterswijkse had last van haar nek en rug en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Aangereden door scooter

Woensdag rond 19.55 uur vond op de laan van Hilbelink een aanrijding plaats. Een 82 jarige inwoonster uit Winterswijk wilde oversteken en zag hierbij een 16 jarige bestuurder van een scooter uit Winterswijk over het hoofd. De jongen probeerde uit alle macht te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Zowel de oudere mevrouw als de jongen kwamen te vallen. De 16 jarige had een gekneusd been en de 82 jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat haar arm en schouder gebroken waren.


's -Heerenberg - Werknemer valt van ladder

Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Grensstraat viel een 42 jarige werknemer uit Didam van een ladder. De man was van de ladder gevallen toen hij dozen naar boven wilde brengen en had hierbij het evenwicht verloren. Hij was met zijn rug op tafel gevallen en liep hierbij letsel op. De Didammer werd overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


Varsseveld - Hond overlijdt aan verwondingen na aanrijding
Een 23 jarige motorrijder uit Varsseveld reed woensdagavond rond 22.10 uur over de Hiddinkdijk vanaf de Twenteroute. In een bocht stak plotseling een hond de weg over. De motorrijder kon de hond niet ontwijken en reed hem aan. De motorrijder kwam hierdoor te vallen. De hond overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 23 jarige moest naar de huisartsenpost en had vermoedelijk een middenvoetsbeentje gebroken.


Borculo - Inbraak in auto

Woensdag werd tussen 14.30 en 14.45 uur ingebroken in de auto van een 59 jarige inwoner uit Wijchen. De man had de auto geparkeerd op de parkeerplaats van de Hambroekplas. Er werd een portier opengebroken en weggenomen werden de autoradio cd-speler en een tasje met papieren.


Winterswijk - Insluiping in woning

Woensdag werd uit een woning aan de Vredenseweg een TV weggenomen. Het vermoeden bestaat dat er een deur niet afgesloten was en men zo de woning binnen kon komen.


Vragender - Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Vragenderweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Om in het pand te komen werd een raam opengebroken. Er werd niets weggenomen.


Laag Keppel - Aanrijding

Op woensdag omstreeks 17.40 uur vond op de Wehlsedijk een aanrijding plaats. Een 48 jarige automobilist kwam vanaf Wehl en moest op een gegeven moment stoppen. Achter hem reed een 84 jarige automobilist uit Steenderen. Deze had te laat door dat er voor hem geremd werd en een aanrijding was het gevolg. Een 80 jarige passagiere van de man uit Steenderen had een pijnlijke nek en rug.


Aalten - Inbraak in winkel

Bij een winkel aan de Landbouwstraat werd afgelopen nacht rond 02.45 uur ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Daarna probeerde men via het plafond in het winkelgedeelte te komen. Vermoedelijk werd men gestoord. Er werd niets weggenomen. Mogelijk dat iemand iets gezien of gehoord heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Zelhem - Diefstal bij sportclub

In de nacht van de dinsdag op woensdag werd ingebroken in een clubgebouw van een sportvereniging aan de Priesterinkdijk. Er werd een deur geforceerd en binnen werden meerdere deuren opengebroken. Het gehele gebouw werd doorzocht. Er werd niets weggenomen.


Doetinchem - Schoenen weggenomen

Woensdagmorgen werd een 30 jarige inwoonster uit Emmerich betrapt in een schoenenwinkel aan de Hamburgerstraat. Zij wilde een paar kinderschoenen ter waarde van 12,95 Euro wegnemen zonder te betalen. Zij kreeg een boete van 125 Euro.


Doetinchem - passantenonderzoek na overval


Vandaag een week na een overval (zie persbericht van 19 maart j.l.) op een verkoopster van een winkel aan de Rozengaardseweg heeft de politie met een tiental agenten en enkele rechercheurs een passantenonderzoek in de buurt van de winkel gehouden. Ruim 300 automobilisten, fietsers en voetgangers werden bevraagd of zij vorige week geleden iets van de overval en de dader hadden gezien. De politie had zoveel mensen ingezet om naast de ernst van het delict ook zo snel mogelijk de passanten te bevragen zodat er geen verkeersoverlast op de Rozengaardseweg zou ontstaan. De locatie bevindt zich in de buurt van enkele drukke wegen, een supermarkt en een scholengemeenschap en de publieke- en media-aandacht was behoorlijk.


De verdachte die nog door een fietser werd tegen gehouden zag kans om te ontsnappen en voldoet aan het volgende signalement: leeftijd 20 a 25 jaar, lengte 1.80 a 1.85, licht getint uiterlijk met zwarte iets langere haren en zwarte bakkebaarden tot op de wang. Hij droeg iets donkers op zijn hoofd, een zwarte jas en een lichtgrijze broek en had een zwarte linnen tas met witte letters bij zich.


De politie heeft de zaak in onderzoek en verwacht naast de tips van vandaag de nodige info via de berichtgeving in de media. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Doetinchem 0900-8844.


Einde berichten

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 maart 2004


Onderwerp: politie stuit op gestolen goederen


Een gesprekje met een buurtbewoonster in de wijk De Rikker in Winterswijk leidde een politieagent gisteren richting een enorme hoeveelheid vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen. De goederen zijn in beslag genomen en de 30-jarige vrouw is vandaag in overleg met de officier van justitie te Zutphen aangehouden en het onderzoek wordt voortgezet.


Contact met het publiek, een item wat hoog in het vaandel van de politie staat is gisteren een 30-jarige Winterswijke vermoedelijk noodlottig geworden. Een agent bracht de vrouw een kennismakingsbezoekje en zag bij haar in de kamer een aantal tassen met goederen waaraan de labels van de betreffende winkels nog bevestigd waren. Gezien de hoeveelheid: zo'n 50 lingeriesetjes, 30 paar handschoenen, tientallen flesjes en tubes parfum en mascara, kleding, diverse paren nieuwe schoenen rees het vermoeden, dat deze van diefstal afkomstig waren en in overleg met de officier van justitie in Zutphen werd besloten de goederen in beslag te nemen.


De vrouw, die de zorg voor haar kinderen had, kon niet direct worden aangehouden, hetgeen vanmorgen alsnog geschiedde. Zij wordt verdacht van winkeldiefstal c.q. heling en wordt verhoord.


De politie gaat zelf ondernemers benaderen om de goederen die onder meer uit Winterswijk, Doetinchem en Bocholt komen terug te kunnen geven. De waarde wordt op enkele duizenden euro's geschat en meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.


Einde bericht

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


P E R S B E R I C H T


25 maart 2004


Onderwerp: preventieproject tegen autokrakers door politieteam Bergh/Wehl


Met enige regelmaat vinden er auto-inbraken in de gemeenten Bergh en Wehl plaats en inmiddels zijn enkele tientallen automobilisten de dupe van het autokrakersgilde geworden. Het vermoeden bestaat, dat de autokrakers georganiseerd op pad gaan en met extra toezicht èn een preventieactie wil de politie samen met het publiek de autokraken tegen gaan.


Politietoezicht, flyer-acties, flyers in bibliotheken èn aandacht in de media zijn de belangrijkste "wapens" tegen de steeds vaker voorkomende auto-inbraken.


De meeste diefstallen vinden in de late avond- en nachtelijke uren plaats. Men vernielt een portierslot of neemt een ruitje uit de sponning waarna de radio-cdspeler gestolen wordt. Daarnaast hebben de dieven het ook voorzien op cd-tjes en allerhande waardevolle spullen in de auto en inmiddels zijn zo'n 25 eigenaren in beide gemeenten benadeeld !


De politie vraagt dan ook de hulp van het publiek om alert te zijn op mensen die rond die tijd veel aandacht hebben voor geparkeerd staande auto's. Vooral mensen die op een laat tijdstip hun hond uitlaten kunnen in deze een belangrijke bijdrage leveren.


De politie heeft een aantal adviezen, hier volgen er enkele:


Sluit de auto op de oprit af, ook al staat de auto direct naast uw huis. Staat de auto op straat, misschien kunt u deze onder een lantaarnpaal plaatsen, want inbrekers hebben een hekel aan licht !


Laat het frontje van de autoradio niet in de auto achter. Verstop dit niet in het dashboardkastje of onder de mat, want men kent deze plekjes.Ook het in de auto achterlaten van cd-tjes en rij- of kentekenbewijzen is geen verstandige zet.


Laat het dashboardkastje open zodat dieven zien dat er alleen maar een garantieboekje in ligt en geen waardevolle spullen. Bij stationwagons adviseert de politie om het dekzeil om dezelfde reden niet af te sluiten.


Einde bericht

Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058

---- --