Politie Zaanstreek-waterland


MRT-04
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Drie mannen aangehouden na inbraak in fietsenwinkel

Op 15 maart werd op de Westzijde een 24-jarige man uit Assendelft aangehouden. Op 22 maart werd een 22-jarige man en op 23 maart een 18-jarige man, beiden uit Krommenie, in hun woningen aangehouden. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een diefstal uit een fietsenwinkel aan de Oostzijde en uit een woning in Zaandam op zondag, 14 maart. Buurtbewoners zagen toen een aantal mannen, die kennelijk een sleutel van de winkel hadden, naar binnen gaan en waarschuwden de politie. Toen deze arriveerde waren de vogels echter al gevlogen. In het daaropvolgende onderzoek bleek te zijn ingebroken in de woning van de eigenaar van de winkel. Daar waren onder andere de sleutels van de winkel gestolen. Uit de winkel zelf werden vier bromscooters, 13 fietsen en zes helmen gestolen. Uit de woning van de eigenaar, elders in Zaandam, werden onder andere een flatscreen, een TV, een DVD-speler, een stereo-installatie, horloges, een telefoonset, een racefiets, elektrisch gereedschap en geld gestolen. In het verdere onderzoek rees al snel het vermoeden van betrokkenheid van de Assendelver en later van de andere twee verdachten. De 24-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en in bewaring gesteld. De twee andere verdachten zijn in verzekering gesteld. De drie mannen hebben hun betrokkenheid bij de zaak bekend. Van de buit zijn totnogtoe slechts twee fietsen terecht. De politie verwacht in deze zaak nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

10:12 24-MRT-04
LOC: ZAANDAM, BOTENMAKERSSTRAAT

Discriminatiebureau bedreigt

Bij de politie werd aangifte gedaan van bedreiging en schending van het portretrecht door personeel van het bureau voor Discriminatiezaken. Een jongen met een integraalhelm op heeft op 16 maart foto's gemaakt van het gebouw van het bureau en van een personeelslid. De foto's werden later getoond op websites van extreem rechtse signatuur. Daarbij stonden teksten vermeld, die door het bureau en personeel als intimiderend en bedreigend worden ervaren. De politie vat de zaak hoog op en is een onderzoek gestart.

15:29 24-MRT-04
LOC: EDAM, KRUISING DIJKGRAAF POSCHLAAN - ZUIDPOLDERLAAN

Motorrijder gewond na aanrijding

Een 69-jarige motorrijder uit Purmerend werd met vermoedelijk nekletsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto. De auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Woudenberg, sloeg bij de kruising vanaf de rechterrijstrook linksaf om te keren. Hij werd op dat moment ingehaald door de motorrijder, die linksaf de Zuidpolderlaan in wilde en daarvoor links voorgesorteerd had. Vervolgens reed deze tegen de linkerflank van de personenauto en kwam ten val.

05:28 25-MRT-04
LOC: WIJDEWORMER, NOORDERWEG

Twee mannen aangehouden met gestolen speedboot

Een 26-jarige man uit Utrecht en een 34-jarige man uit Purmerend werden door de politie aangehouden, omdat zij achter hun auto een gestolen speedboot op een boottrailer vervoerden. De politie was door een automobilist op de A7 gebeld, dat de trailer geen enkele verlichting voerde. De auto en trailer werden daarna op de Noorderweg aangetroffen. De trailer met boot was diezelfde nacht in Medemblik gestolen en werd in beslaggenomen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en later opgehaald door de politie van de regio Noord Holland Noord.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-250304


01:05/04:27 25-MRT-04
ZAANDAM, KOPERMOLENSTRAAT/DR H.G. SCHOLTENSTRAAT

Onder invloed

In Zaandam werden in de nacht van woensdag op donderdag twee bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed. De twee automobilisten reden over de Kopermolenstraat en de DR H.G. Scholtenstraat. De eerste, een 56-jarige man uit Zaandam, had de limiet bijna tweeëneenhalf keer overschreden (515 ug/l) en kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. De tweede drankrijder, een 40-jarige Zaandammer, had een alcoholgehalte van 345 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.
Op het P. Jelle Troelstraplein in Zaandam werden woensdagavond 32 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van allen had (teveel) gedronken.


08:45-11:45 24-MRT-04
VOLENDAM, JULIANAWEG
EDAM, PROVINCIALEWEG N247

Verkeerscontrole

Op de Julianaweg in Volendam en de N247 in Edam hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam woensdagochtend een gordelcontrole. In totaal 27 bestuurders/passagiers ontvingen een boete omdat zij de gordel niet om hadden. Eén bestuurder die door rood licht reed, een bestuurder die met een aanhangwagen met een verkeerde kentekenplaat reed en een automobilist die belde tijdens het rijden, ontvingen ook een boete. Ook werden vier boetes uitgedeeld wegens te hard rijden, het niet bij zich hebben van een rijbewijs en kentekenbewijs en het niet afschermen van een uitstekende lading.


13:00-16:00 24-MRT-04
ZAANDAM, DE WEER

Gordelcontrole

Op de Weer in Zaandam en de Guisweg in Zaandijk werd woensdagmiddag en -avond een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 36 boetes uitgedeeld. Het overgrote deel van de overtredingen betrof het niet om hebben van de gordel. Elf automobilisten reden te hard, de snelste had 31 km per uur te veel op zijn km-teller staan. Op de Guisweg werden ook 22 bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.


14:50-17:00 24-MRT-04
MARKEN, PROVINCIALEWEG N518

Vijftig km per uur te hard

Op de Waterlandse Zeedijk (N518) in Marken werd woensdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Eén op de tien bestuurders reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.


24-MRT-04
GEHELE REGIO

Elf bestuurders staande gehouden tijdens onopvallende surveillance

Tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto in de hele regio werden woensdag elf bestuurders betrapt op gevaarlijk rijgedrag. De automobilisten werden direct aan de kant gezet en op hun gedrag aangesproken waarbij zij de mogelijkheid kregen het rijgedrag ter plekke op video terug te zien. De boetes die werden uitgedeeld betroffen bellen tijdens het rijden (4x), het overschrijden van de doorgetrokken streep, onnodig links blijven rijden en kleven.

EINDE


---- --