Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


25 maart 2004


Lochem - Politie zoekt getuigen


Woensdag rond 11.40 raakte op de Barchemseweg een 16 jarige bestuurster van een bromfiets uit Geesteren licht gewond. Zij reed vanaf Lochem in de richting van Barchem. Op een gegeven moment komt zij een groepje fietsers tegen en moest uitwijken voor een jongen. Hierdoor kwam zij ten val op het fietspad. Er is schade ontstaan aan de bromfiets en het meisje liep licht letsel op aan haar knie en elleboog. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen te bellen naar 0900 8844.


Wilp - Hennepkwekerij aangetroffen


In een schuur van een woning aan de Rijksstraatweg werd woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur stonden 175 hennepplanten. De 35 jarige bewoner werd aangehouden en voorgeleid op het politiebureau. De planten en toebehoren, zoals ventilatoren en lampen zullen worden vernietigd. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Kring van Dorth - Rijbewijs kwijt


Een 75 jarige automobilist uit Kring van Dorth blies vannacht rond 00.45 uur op de Kasteelweg 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd.


Terwolde - Bromfietser gewond


Een 17 jarige bromfietser uit Twello raakte woensdagmorgen rond 07.55 uur gewond na een ongeval. De jongen reed over de Bekendijk. Op dat moment was het erg mistig. In een bocht naar links reed hij rechtdoor, kwam in de berm, schampte een ijzeren hekwerk en botste daarna tegen een paal. De jongen had zijn enkel gebroken en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Wilp - Diefstal auto


Vanaf de carpoolplaats aan de Fliertweg werd dinsdag tussen 07.15 en 16.15 uur een auto weggenomen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken HD-LJ-15. Een 32 jarige inwoner uit Deventer heeft aangifte gedaan.


Twello - Inbraak in woning


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de HW Iordensweg. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere twee digitale camera's, een telelens en een laptop.


Lochem - Portemonnee kwijt


Woensdag werd tussen 13.00 en 13.20 uur de portemonnee van een 60 jarige inwoonster uit Lochem weggenomen. Dit is waarschijnlijk gebeurd in een supermarkt aan de Prins Berhardweg. Het gaat om een zwarte overslag portemonnee met drukknoop, met daarin een onbekend geldbedrag en diverse pasjes.


Lochem - Snelheidscontrole


Woensdagmorgen werd door het verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden aan de Larenseweg. Van de 328 gecontroleerde voertuigen reden 53 bestuurders harder dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


---- --