Gemeente Lisse

25-03-2004 Voorlichting en inspraak beeldkwaliteitsplan Vierkant en welstandsnota

Binnenkort start de inspraakprocedure voor het beeldkwaliteitsplan Vierkant e.o. en van de gemeentelijke welstandsnota.

Het beeldkwaliteitsplan Vierkant e.o. is het resultaat van de wens van gemeente, bedrijfsleven en burgers om te komen tot een hogere kwaliteit van de gebouwde omgeving en de inrichting van het openbare domein, alsmede de combinatie daarvan. Het vast te stellen gedeelte van de nota bevat onder andere beleidsregels m.b.t.de indeling en inrichting van de openbare ruimte van het Vierkant en de straten in de naaste omgeving.

De aanleiding tot het vaststellen van een welstandsnota is de verplichting vanuit de Woningwet, dat elke gemeente die na 1 juli 2004 bouwplannen wil toetsen aan welstandseisen, over een gemeentelijke welstandsnota dient te beschikken. Ook voor de gemeente Lisse is een concept-welstandsnota opgesteld. Dit is gebeurd in samenwerking met zeven andere gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, zodat de wijze van welstands-advisering in de gemeenten in onze regio straks duidelijke overeenkomsten zal gaan vertonen.
Voor bouwplannen in verschillende onderscheiden gedeelten van de gemeente zijn in de nota duidelijke criteria opgenomen. Op deze wijze kunnen ontwerpers van bouwplannen en andere betrokkenen vooraf kennisnemen van de welstandscriteria waaraan de bouwplannen moeten voldoen.

Stukken inzien
De inspraakprocedure begint op vrijdag 9 april 2004 en eindigt op donderdag 6 mei 2004. Gedurende deze termijn kunnen op alle werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur de stukken in het kader van de inspraakprocedure worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting in het gemeentehuis (1e etage, kamer 119).

Informatie/inspraakavond
Op dinsdag 13 april 2004 vanaf 20.00 uur vindt een informatie/inspraakavond plaats in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst zal informatie worden gegeven over het beeldkwaliteitsplan en de welstandsnota. Tevens is er gelegenheid om over onderwerpen uit de stukken in te spreken.

Als u betrokken bent bij de vormgeving van de gebouwde omgeving in de gehele gemeente en/of de inrichting van het openbare domein in het gebied Vierkant e.o. dan stellen wij uw aanwezigheid zeer op prijs.