Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 25 maart

Alkmaar 25-03-2004 - 15.53

Verkeerscontrole
Alkmaar, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag en -avond werden er verkeerscontroles gehouden op diverse plaatsen in Alkmaar. Er werden maar liefst 74 bekeuringen uitgeschreven voor veelvoorkomende en hinderlijke verkeersovertredingen, zoals het rijden op opgevoerde bromfietsen, te hoge snelheid, niet dragen van valhelm of autogordel en niet handsfree bellen.
Een soortgelijke controle op in Bergen, Egmond en Schoorl leverde nog eens 14 bekeuringen voor dezelfde feiten op.
Op donderdagmiddag werd gecontroleerd op de Westelijke Randweg te Broek op Langedijk. Hier werden 13 bestuurders bekeurd die geen veiligheidsgordel droegen.

Inbraak in kantine
Heerhugowaard, donderdag 25 maart 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 20.00 en 00.35 uur, werd er ingebroken in de kantine van de tennisvereniging aan de van Veenweg in Heerhugowaard. De daders kwamen het pand binnen door een ruit van de terrasdeuren kapot te maken. Uit de kantine werd frisdrank en snoep gestolen.

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 25 maart 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 17.45 en 08.30 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Wielingenweg te Alkmaar. Het ging om een zwarte Ford Focus met kenteken 06-FT-GP.

Valse credit card
Alkmaar, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagmiddag wilde een onbekende man een videocamera kopen bij een winkel aan de Laat in Alkmaar. De man probeerde de camera van 1800 te kopen met een credit card. Toen dit niet lukte probeerde hij het met nog een tweede kaart. Ook dit mislukte. Toen de winkelier met Visa belde, hoorde hij dat de kaarten gestolen waren. Tijdens het bellen was de verdachte echter de winkel uitgelopen. Hij kon niet meer worden achterhaald.

Dieven gepakt
Broek op Langedijk, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagmiddag omstreeks 12.35 uur werden goederen uit een winkel in de Broekerveiling (Marktplein) te Broek op Langedijk op een vrachtwagen geladen. De goederen, voornamelijk huishoudelijke apparatuur, stond op pallets. Tijdens het laden bleek de inhoud van een pallet te zijn overgeladen in een vrachtwagen. Toen de diefstal werd ontdekt, waren de daders al weg met een grote hoeveelheid stofzuigers, radio's friteuses e.d. Van de auto waarin de verdachten reden werd door een getuige het kenteken genoteerd. De auto werd later op de middag teruggevonden in Zaanstad. De goederen bleken nog in de vrachtwagen te zitten. Ook werden er twee verdachten bij de gestolen goederen aangetroffen. De mannen werden aangehouden.