Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 25 maart

Den Helder 25-03-2004 - 15.55 uur

Verkeerscontrole
Den Burg, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Pontweg in Den Burg. Slechts twee bestuurders reden sneller dan de toegestane 60 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km per uur. Den Helder, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag werden door een groep van 14 politiemensen verkeerscontroles gehouden op verschillende plaatsen in Den Helder. De controle was gericht op veelvoorkomende en hinderlijke verkeersovertredingen. In totaal leverde de controle 54 bekeuringen op voor onder anderen het negeren van rood licht, te hoge snelheid, rijden in een geslotenverklaring, het niet dragen van een veiligheidsgordel en het niet verlenen van voorrang.

Aanrijding met letsel
Slootdorp, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagavond omstreeks 18.00 uur vond er op de Wieringerrandweg in Slootdorp een ongeval plaats in een groepje fietsers. Een van de fietsers kwam door onbekende oorzaak ten val. Hij kwam met zijn gezicht op het asfalt en liep daardoor verwondingen op. Drie andere fietsers botsten tegen het eerste slachtoffer aan en kwamen ook ten val. Hierbij raakte een van hen gewond aan zijn arm. De beide mannen (46 en 68 jaar en afkomstig uit Den Helder) werden voor behandeling overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis te Den Helder.

Inbrekers overlopen
Den Helder, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 10.45 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Hoogstraat in Den Helder de brievenbus van zijn voordeur klepperen. Vervolgens hoorde hij de voordeur opengaan. In de veronderstelling dat het zijn vrouw was die thuiskwam, ging de man naar de voordeur. Hier kwam hij oog-in-oog te staan met twee vreemde mannen. Bij het zien van de bewoner gingen de twee inbrekers er direct vandoor. De bewoner zette aanvankelijk de achtervolging in, maar raakte de verdachten even verder toch kwijt. De mannen zijn vermoedelijk de woning binnengekomen door via de brievenbus het slot van de voordeur open te "hengelen".