Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 25 maart

Hoorn 25-03-2004 - 15.56 uur

Verkeerscontrole
Hoorn, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Willemsweg te Hoorn. In totaal werden tien bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 82 km per uur.
Wognum - Medemblik, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagmorgen werd op de Oosteinderweg te Wognum een snelheidscontrole gehouden. Volgens de omwonenden wordt op dit weggedeelte veel te hard gereden. In totaal werden ongeveer 140 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er tien te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 in plaats van de toegestane 50 km per uur. Ook werd gecontroleerd op verschillende plaatsen in Medemblik, Andijk en Wervershoof. Hier werden ruim 100 voertuigen gecontroleerd op wegen waar 80 km is toegestaan. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring, waarvan de snelste 115 km per uur reed. Alle controles werden uitgevoerd met een Laser-patrol. Het gaat hier om een vanuit de hand te bedienen laserapparaat.

Rijden onder invloed
Hoorn, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 17.35 uur reed een 55-jarige man uit Schellinkhout op een bromfiets-quad over het Kleine Noord in Hoorn. De man bleek onder invloed te verkeren van alcohol. Ter plaatse weigerde hij mee te werken aan een blaasproef. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij de ademanalyse. Bij controle bleek tevens dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard tot september 2005 in verband met een eerder geval van rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn Quad werd inbeslaggenomen.

Aanrijding met letsel
Obdam, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagavond omstreeks 20.05 uur raakte een 39-jarige automobilist uit Obdam gewond bij een aanrijding op de Braken in zijn woonplaats. De man reed in zijn auto over de Braken. Hij had zijn portierraam open. Vanuit tegengestelde richting kwam een 24-jarige man uit Zaandam in een personenauto. Doordat de man uit Obdam onvoldoende rechts hield, werd het slachtoffer in het voorbijrijden tegen zijn hoofd geraakt door de spiegel van de auto van de tegenligger. De man moest voor behandeling over worden gebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Hier werd de hoofdwond gehecht.

Diefstal horeca-apparatuur
Zwaag, donderdag 25 maart 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 18.00 en 09.15 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Corantijn in Zwaag. De daders kwamen binnen door een garagedeur te forceren. Uit de zaak werd een grote hoeveelheid horeca-apparatuur ontvreemd. Er werden ondermeer grills, messen, ovens, friteuses en een ijsblokjesmachine buitgemaakt.