Gemeente Stein


Gele kaarten bij inzameling oud-papier
25-03-2004

Als u oud-papier aanbiedt moet dit aan bepaalde voorwaarden voldoen voldoen. Het aangeboden oud-papier mag geen verontreinigingen bevatten en de gebundelde pakketten mogen niet te zwaar zijn. Bovendien moet het oud-papier aan de rand van de openbare weg worden neergezet.

Vaak wordt, tussen het oud-papier, afval aangeboden zoals: cement- of gipszakken, etensresten, kunststof, melkpakken of sappakken, gebruikt behang en piepschuim. Pakketten oud-papier waartussen dit afval verpakt is worden door de oudpapierinzamelaar niet meer opgehaald.

Regelmatig moeten de inzamelaars (plaatselijke verenigingen en het Kringloopcentrum Bis-Bis) oud-papier laten staan omdat dit niet op de juiste wijze wordt aangeboden.

De eerstvolgende inzamelronde van oud-papier zullen de inzamelaars gele kaarten gaan uitdelen. Het oud-papier blijft dan staan en de bewoners krijgen een gele kaart waarop vermeld wordt waarom dat het niet wordt meegenomen.

Wilt u dat uw oud-papier wordt opgehaald dan moet u zich dus aan de regels houden die ook vermeld staan in de gemeentekalender.