Provincie Overijssel

Gedeputeerde Rietkerk wil 'Haags' geld voor IJsseldelta

De provincie Overijssel start een lobby om in Den Haag meer geld los te krijgen voor de regio Zwolle. Gedeputeerde Rietkerk maakte dat vanmorgen bekend, na een onderhoud met de ministers Peijs (V&W) en Dekker (VROM) over de nota Ruimte. " Wij willen ons steentje bijdragen aan de ruimtelijke doelen van het kabinet. En daarom gaan we extra knokken voor de IJsseldelta', aldus Rietkerk.

Vertegenwoordigers van het Landsdeel Oost voerden gisteren bestuurlijk overleg met de beide ministers en een delegatie van de ministeries van Economische Zaken, Financien en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. "Het was een pittig en zakelijk gesprek," zegt gedeputeerde Rietkerk. "Ten aanzien van Netwerkstad Twente ligt er nu een goede basis."

Zorg

Zorg bestaat er over Zwolle-Kampen en de Stedendriehoek (Apeldoorn-Zutphen-Deventer). Het Rijk ziet geen mogelijkheid deze regio's toe te voegen aan de zes 'stedelijke netwerken' in de nota Ruimte. Wel is er discussie over een paar toe te voegen kernzones, buiten de stedelijke netwerken."

"Maar voor de regio IJsseldelta+ (Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland) gaan we in goede samenwerking met de gemneeten een extra lobby starten richting Den Haag. De minister liet hierover de deur namelijk nog op een kier staan, en die opening willen we benutten." De regio is uit het oogpunt van economie, logistiek en transport een interessant investeringsgebied. Het ligt op de route van de Randstad naar Scandinavie. Eind april buigt het kabinet buigt zich hierover.

Tijdens het gesprek werd aan de ministers het complete 'verlanglijstje' van de provincie Overijssel overhandigd. Dat lijstje is hieronder te downloaden.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl Open erlanglijstje-overijssel.doc erlanglijstje-overijssel.doc

© 2004 Provincie Overijssel