Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Creative Suite nu met PageMaker

Plug-in Pack

Overstap naar Adobe Creative Suite en InDesign CS eenvoudiger dan ooit

Amsterdam < 25 maart 2004 (NASDAQ: ADBE) < Adobe Systems Incorporated (NASDAQ: ADBE) maakt bekend dat het Adobe® PageMaker® Plug-in Pack nu bij Adobe Creative Suite geleverd wordt. Het PageMaker Plug-in Pack bestaat uit innovatieve plug-ins, sjablonen en trainingmaterialen waarmee PageMaker-gebruikers snel en succesvol kunnen overstappen naar InDesign® CS software. InDesign is het bekroonde lay-out- en ontwerppakket dat onderdeel uitmaakt van Adobe Creative Suite.

Het Plug-in Pack voegt essentiële PageMaker-functionaliteit toe aan Adobe Creative Suite. Dit is een compleet ontwerpplatform dat creatieve professionals, zakelijke gebruikers en instructeurs alles geeft wat ze nodig hebben om snel, eenvoudig en efficiënt content te publiceren op papier en op het web. Adobe Creative Suite combineert nieuwe, volledige versie-upgrades van de creatieve professionele software van het bedrijf. De suite is onder andere in het Nederlands verkrijgbaar en bestaat uit Adobe Photoshop® CS, Adobe Illustrator® CS, Adobe InDesign CS en Adobe GoLive® CS. Het pakket bevat tevens Acrobat® 6.0 Professional en het innovatieve Version Cue voor het beheer van bestandsversies.

"Adobe Creative Suite met het PageMaker Plug-in Pack is de beste manier voor PageMaker-gebruikers om te migreren naar de nieuwste creatieve applicaties van Adobe, inclusief InDesign CS," aldus Jim Heeger, senior vice president of Creative Professional Products bij Adobe. "Miljoenen PageMaker-klanten profiteren zowel van de nieuwe integratieniveaus binnen Adobe Creative Suite-componenten als van de prestatieverbeteringen en geavanceerde ontwerpmogelijkheden. Hiermee zijn onze klanten in staat het uiterste uit hun creativiteit te halen."

Het Plug-in Pack beschikt over bekende functies zoals geautomatiseerde opsommingtekens en nummering, Data Merge, de Position-functie (vergelijkbaar met de Crop-functie in PageMaker) en de mogelijkheid om toetsencombinaties in InDesign CS te wijzigen, zodat ze overeenkomen met toetsencombinaties in PageMaker 7.0. Bovendien beschikt het Plug-in Pack over meer dan 80 nieuwe professionele sjablonen die gebaseerd zijn op praktijkgerichte projecten en ontwikkeld door bekende ontwerpers, zoals Clement Mok van The Office of Clement Mok, Roberto de Vicq van HarperCollins en Matteo Bologna van Mucca Design Corp. Met deze sjablonen kunnen gebruikers snel aan de slag met het maken van zakelijke identiteitkits voor bedrijven, advertenties en boekomslagen en andere ontwerpprojecten. Op deze manier wordt het 'witte pagina syndroom' opgelost en kan de gebruiker direct beginnen.

PageMaker-gebruikers kunnen eveneens profiteren van de geavanceerde ontwerpfunctionaliteit van InDesign CS, zoals buitenschaduw, superieure instellingsmogelijkheden voor typografie en bewerkbare transparantie. InDesign CS is compatibel met de nieuwste hardware en besturingssystemen, inclusief Mac OS X Panther. Het programma ondersteunt tevens PageMaker-werkstromen via de verbeterde versies van Story Editor en Control palette, en bestandsondersteuning voor Photoshop CS en Illustrator CS.

Prijzen en beschikbaarheid
Creatieve professionals kunnen eenvoudig upgraden naar Adobe Creative Suite. Iedere klant die in het bezit is van Photoshop (gekocht als stand-alone product of deel uitmakend van een Adobe Collection) kan upgraden naar Adobe Creatieve Suite Premium Edition voor een adviesverkoopprijs van 799 Euro voor de Engelstalige en 999 Euro voor de Nederlands- en Franstalige versie.

Photoshop-gebruikers kunnen ook upgraden naar de Standard Edition voor een adviesverkoopprijs van 579 Euro voor de Engelstalige versie en 699 Euro voor de Nederlands- en Franstalige versie. De adviesverkoopprijs voor de Adobe Creative Suite Premium Edition is 1.349 Euro voor de Engelstalige versie en 1.799 Euro voor de Nederlands- en Franstalige versie. De adviesverkoopprijs voor de Standard Edition bedraagt 1.119 Euro voor de Engelstalige versie en 1.479 Euro voor de Nederlands- en Franstalige versie. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Adobe Creative Suite voor Mac OS X 10.2.4 of later, Microsoft® Windows® 2000 met Service Pack 2 en Windows XP Professional en Home Edition is verkrijgbaar via geautoriseerde Adobe-verkopers en via de Adobe Store op: www.adobe.nl/store of www.adobe.be.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

###
© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, InDesign, PageMaker, Photoshop en Illustrator zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---