Politie Drenthe

donderdagmiddag 25-03-04

Assen 25-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie pakt daders mishandeling scholier op
ASSEN De politie heeft na onderzoek de daders van een vorige week aan de Nobellaan gepleegde mishandeling cq. openlijke geweldpleging aangehouden. Hierbij werd een 14-jarige inwoner van Vries, die bij de bushalte stond te wachten, mishandeld. Afgelopen dinsdag werd een 15-jarige Roldenaar, schoolgenoot van het slachtoffer, op school in Assen aangehouden en in verzekering gesteld. Hij werd vandaag in vrijheid gesteld. Afgelopen woensdagmorgen werd een 17-jarige uit Assen afkomstige mededader aangehouden. Hij werd aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Beide heren bekenden de mishandeling en gaven als motief dat zij dachten dat het slachtoffer deel uit maakte van een zogenaamde groep Altos. Deze groep houdt van ruige muziek, heeft lang haar, draagt legerkleding en ziet men als de hippies van deze tijd. Zij kenden het slachtoffer niet maar stoorden zich onder andere aan zijn kleding. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

Bestuurders door politie bekeurd
EMMEN Vanmorgen zijn tijdens verkeerscontroles aan de Houtweg en Statenweg 8 bekeuringen uitgedeeld. 2 bestuurders droegen geen autogordel, 4 parkeerbonnen voor het parkeren op het gras, 1 bestuurder reed tijdens zijn ontzegging en 1 bestuurder reed zonder geldig rijbewijs.

HOOGEVEEN Tijdens een controle aan de Melkweg en De Vos van Steenwijklaan werden vandaag 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Man krijgt dagvaarding voor opsteken middelvinger ASSEN Een 29-jarige inwoner van Assen werd vanmorgen bekeurd voor het opsteken van zijn middelvinger tegen de politie. De man die in het bureau verhaal kwam halen over een ontvangen parkeerbon uitte zijn ongenoegen door in de hal op de balie te gaan zitten en zich onfatsoenlijk te gedragen. Hierop werd de man de hal uitgestuurd waarna hij buiten voor het bureau zijn middelvinger tegen een aantal agenten opstak. Na overleg met het parket van het OM werd besloten de man een bekeuring ter waarde van 220 euro aan te bieden.

Inbraak in café
BEILEN In een café aan de Paltz is vannacht ingebroken. Door de voordeur te vernielen kon men binnen komen. Twee gokkasten werden vernield en de geldpijpen met inhoud werden meegenomen. Ook de kassalade achter de bar werd meegenomen. Lade en geldpijpen werden zonder inhoud buiten teruggevonden. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Winkeldiefstal
EMMEN Een 60-jarige vrouw uit Emmen werd vanmorgen betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw nam bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat 3 tijdschriften ter waarde van 5.35 euro mee. Haar werd een transactie aangeboden

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur - 06-52528707. Daarna neemt Dana Everts het over - 06-52554218