STICHTING HOUT EN MEUBEL



Woerden, 25 maart 2004

Eerste verkiezing Beste Leerbedrijf in hout- en meubelsector

SH&M organiseert de eerste verkiezing Beste Leerbedrijf in de bedrijfstakken houthandel, timmerindustrie, meubelindustrie en interieurbouw. De verkiezing wil aandacht vestigen op het belang van het leren in de praktijk binnen de mbo opleidingen.

Welk leerbedrijf is de beste in het opleiden van jonge vakmensen? En wat maakt een leerbedrijf eigenlijk tot een goed leerbedrijf? Die vragen staan centraal bij deze eerste verkiezing in de houtbewerkingsectoren. In het middelbaar beroepsonderwijs is de praktijkopleiding, ofwel beroepspraktijkvorming, een essentieel onderdeel van de hout- en meubelopleidingen. Op de werkvloer van het leerbedrijf krijgen de leerlingen het vak pas echt in de vingers. Via deze verkiezing kunnen de ruim 2.100 erkende leerbedrijven laten zien dat ze graag investeren in de toekomstige vakmensen van de hout- en meubelbranche.

Alle erkende leerbedrijven, scholen en brancheorganisaties ontvangen komende week een verkiezingsfolder met aanmeldingskaart. Iedereen kan tot 16 april het favoriete leerbedrijf voordragen. Ook is aanmelding mogelijk via een apart onderdeel op de website van SH&M: www.shm.nl/besteleerbedrijf.

Een vakjury met vertegenwoordigers vanuit onderwijs en bedrijfsleven selecteert de winnaar. Begin september nodigt SH&M de finalisten uit voor een feestelijke bijeenkomst en wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Het winnende bedrijf krijgt een geldbedrag en een mooi aandenken. Bovendien nomineert SH&M de winnaar voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf van het Ministerie van OCW. Vanaf begin juni kunnen geĂŻnteresseerden op de website van SH&M voorspellen wie de winnaar in de hout- en meubelsector zal zijn.

De verkiezing wordt ondersteund door de sociale partners in de hout- en meubelbranche:
CBM, Centrale Bond van Meubelfabrikanten;
NBvT, Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten;
VVNH,Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen; FNV Bouw;
Hout- en Bouwbond CNV.

Over SH&M
Stichting Hout & Meubel (SH&M) is de opleidingspartner voor de houthandel, de timmer- en de meubelindustrie en de wonenbranche. SH&M is een kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven. In haar Register van Erkende leerbedrijven zijn momenteel 2.185 leerbedrijven opgenomen. SH&M onderhoudt 22 beroepsopleidingen, waaraan zo'n 4.300 leerlingen deelnemen. SH&M Bedrijfsopleidingen biedt de branches een uitgebreid aanbod praktijkgerichte cursussen en trainingen. Voor overige informatie: www.shm.nl.