2e persbericht van donderdag 25 maart 2004

Eindhoven 25-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Arrestaties na drugsactie

Bij een actie van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de politie in Eindhoven zijn woensdagavond tussen 20.30 uur en 0.00 uur acht mensen aangehouden. De actie was gericht op een woning aan de Stephensonstraat waar in verdovende middelen gehandeld zou worden. Vijf van de acht verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten; zij waren opgepakt nadat ze in de betreffende woning waren geweest. Twee andere mensen die in de woning waren geweest, zitten nog wel vast voor nader onderzoek. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 31-jarige vrouw uit Eindhoven. Ook de 37-jarige bewoner van de woning is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In het huis vond de politie een hoeveelheid cocaïne en heroïne, en vijftien autoradios. Dat is allemaal in beslag genomen. Bij een huiszoeking in de woning van de 31-jarige vrouw in de Hendrik Staetslaan is niets gevonden.

Eindhoven: Uitgebrande autos blijken gestolen

Onderzoek wijst uit dat de drie autos, die zaterdagavond 20 maart in de wijk Tongelre in brand zijn gestoken, eerder die avond gestolen zijn. De autos werden weggenomen vanaf de Kaartmakersring, de Locomotiefstraat en de Buyaard. Twee autos werden brandend op de Doolstraat aangetroffen en één op de Kanaaldijk-Noord. Het onderzoek gaat door.

Helmond: Autogordelcontrole

Op de Nachtegaallaan en de Churchilllaan heeft donderdag tussen 7.30 en 12.00 uur een autogordelcontrole plaatsgevonden. In totaal werden twaalf bekeuringen uitgedeeld voor het niet-dragen van de gordel.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Midbuulweg is donderdag tussen 9.30 en 12.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 579 gecontroleerde voertuigen reden 145 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Lage Mierde: Meisje vermist

Sinds vrijdag 19 maart wordt de 14-jarige Loes van der Bruggen uit Lage Mierde vermist. Zij is van huis weggelopen. Loes heeft die vrijdagochtend haar ouderlijke woning aan de Neterselsedijk verlaten om in Tilburg naar school te gaan. Daar is ze echter nooit aangekomen. Op maandag 22 maart is Loes voor het laatst gezien in een stadsbus in Tilburg. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het meisje. Loes is 1.70 meter lang en heeft lang donker haar dat ze meestal los draagt. Voor zover bekend droeg zij een zwart kort jack toen zij vrijdag van huis wegging. Het meisje lijkt ouder dan 14 jaar. Getuigen die Loes van der Bruggen hebben gezien of meer kunnen vertellen over haar verblijfplaats kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Kempen via 0900-8844.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Europalaan zijn donderdag tussen 10.15 en 12.30 uur 499 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 141 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u, terwijl 50 km/u hier maximaal is toegestaan.