Gemeente Utrecht

2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
30 Vragen van mevrouw A.H.C. Leijenaar
(ingekomen 25 maart 2004)

Via verschillende kanalen bereikt de Partij van de Arbeid het bericht dat op het trapveldje bij de toegang tot de Louise Kerlinghof extra beplanting wordt aangelegd. De beplanting zal ongeveer een derde van het veldje in beslag nemen en er effectief voor zorgen dat er niet meer gevoetbald kan worden.

In het wijkvoorzieningenplan Utrecht-Noordoost kwam al naar voren dat mensen in Tuindorp-Voordorp ontevreden zijn over de voorzieningen voor jongeren dat maak het nog vreemder dat er nu een trapveldje verdwijnt.

Dit brengt ons tot de volgende vragen:

Heeft de gemeente zich gerealiseerd dat het beplanten van het veldje enkel een verplaatsing veroorzaakt van de bestaande problemen? Is de gemeente met de PvdA-fractie van mening dat er in de wijk Noordoost al te weinig trapveldjes zijn en dat het verwijderen van een bestaand veldje dit tekort erger maakt?? Is de gemeente met de PvdA-fractie van mening dat er zo snel mogelijk een ander veldje moet worden gerealiseerd?

Antwoord van Burgemeester en wethouders
(verzonden 20 april 2004)

In een brief van wijkbureau Noordoost d.d. 11 maart 2004 is, naar aanleiding van ondervonden overlast door bewoners, voorgesteld om een deel van het grasveld te beplanten. Er is niet gesteld dat het grasveld beplant zal worden.

Het gedeeltelijk beplanten van het grasveldje zal niet worden uitgevoerd. Uit de reacties van de bewoners op het voornemen concludeert het wijkbureau dat zij goed in staat zullen zijn om de problemen zelf op te lossen. Van verplaatsing van de problemen zal dan ook geen sprake zijn. Op daarvoor geschikte plekken zijn in heel Noordoost trapveldjes ingericht of voetbalkooien geplaatst. Het grasveldje bij de Louise Kerlinghof wordt niet beplant; er kan dus nog gevoetbald worden.

---- --