GroenLinks Tweede-Kamerfractie 25 maart 2004 17:00 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GroenLinks wil zeker geen nieuwe kerncentrale

(25 maart 2004)

Kamervraag
Vragen van het lid Duyvendak (GroenLinks) aan de staatssecretaris van VROM over de mogelijke vergunningaanvraag voor een HTR-kerncentrale


1. Kent u het bericht 'Projectontwikkelaar komt met plan voor kleine kerncentrales'?


2. Bestaat er op basis van de huidige kernenergiewet de mogelijkheid een vergunning voor een nieuwe kerncentrale te weigeren? Zo ja, op grond waarvan? Zo nee, bent u bereid de kernenergiewet zodanig aan te passen dat er geen vergunning verleend kan worden voor een nieuwe kerncentrale? Zo nee, waarom niet?


3. Indien er daadwerkelijk een vergunningaanvraag voor een kleine kerncentrale wordt ingediend, zoals de heer Wiersma zegt binnenkort te gaan doen, bent u van plan deze te weigeren? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?


4. Is het waar dat er nog steeds (in bestemmingsplannen) locaties gereserveerd zijn voor nieuwe kerncentrales? Zo ja, wat voor rechten kunnen hieraan ontleend worden door iemand die een vergunning aanvraagt om op deze plek een kerncentrale te bouwen? Bent u van mening dat deze reserveringen opgeheven moeten worden? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat voor stappen gaat u ondernemen?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -