Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 25 maart 2004[pic]donderdag 25 maart 2004 
                                                                     
Van    Myranda Theunissen, GSM-nummer 06.22930991 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Autodiefstal

Van de St. Josephhof verdween dinsdag een grijze VW Golf, kenteken 22-DV-XP.


Achtervolging na inbraak

Vannacht kwam een melding binnen van een bedrijfsinbraak aan de Microweg. Ter plaatse troffen agenten een geforceerde ruit aan. Vlakbij het pand stond een auto met daarin twee mannen. Toen de agenten hen aanspraken, gingen zij er vandoor. Bij het wegrijden raakten zij met hun autospiegel een agent. Deze raakte gelukkig verder niet gewond. Door de politie werd de achtervolging ingezet richting Beuningen. Hier raakte de politie de inbrekers kwijt. De omgeving is nog met diverse eenheden afgezocht, maar er werd niemand meer aangetroffen. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Man aangehouden voor belediging

De politie heeft woensdagmiddag een 18-jarige man uit Groesbeek aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor vernieling

De politie heeft woensdagmiddag een 34-jarige man uit Elst aangehouden omdat hij wordt verdacht van vernieling van een bushokje.


District Tweestromenland

Wijchen-diefstal uit woning

Woensdag is ingebroken in een woning aan de Heikampseweg in Wijchen. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een ruit in te slaan. Het is nog niet bekend welke goederen de 47-jarige bewoonster mist.


Weurt-diefstal uit woning

Vannacht is ingebroken in een woning aan de Postkantoorstraat in Weurt. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een deur te verbreken. De 39-jarige bewoonster mist onder andere een mobiele telefoon.

Malden - bromfietscontrole

Vanmorgen is tussen 07.30 en 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Grootstalseweg. In totaal werden 40 bromfietsers gecontroleerd. Daarvan kregen 26 bromfietsers een proces-verbaal.

14 van hen overschreden de maximum snelheid,

5 bromfietsers konden geen bromfietscertificaat tonen,
2 droegen geen helm. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een gele bromfietsplaat, het rijden met een lekke uitlaat, het rijden over het voetpad en het niet voldoen aan de technische eisen


District De Waarden
Tiel aanhouding na diefstal fiets

Woensdagmiddag is een 24-jarige Tielenaar op de Esdoornstraat aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een 28-jarige eigenaar


Diefstal auto
Woensdag is vanaf de Paralelweg oost een zwarte Volkswagen Golf gestolen met kenteken YJ-92-JG.

Tiel - Politie rolt criminele organisatie op

De politie heeft het onderzoek naar een criminele organisatie, die zich bezig hield met drugshandel in politiedistrict De Waarden en Tweestromenland afgerond.Naar aanleiding van het onderzoek deed de politie van het district De Waarden op 16 februari in 9 Tielse woningen invallen waarbij vijf personen zijn aangehouden. Drie van deze verdachten zitten op dit moment nog steeds vast.

Uit het ingestelde onderzoek is gebleken, dat de criminele organisatie zich bezig hield met verkoop van drugs aan drugsgebruikers en het helen van gestolen goederen die door drugsverslaafden werden aangeboden. Alle vijf verdachten hebben bekend schuldig te zijn aan drugshandel.

Naar aanleiding van meldingen van drugsoverlast heeft de politie gedurende vier maanden een onderzoek verricht. Hieruit is gebleken dat de 23-jarige hoofdverdachte als drugsdealer actief was in het werkgebied van de politieteams Bommelerwaard, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Tiel, Buren Culemborg en de plaats Beneden-Leeuwen. De dealer en zijn medeplegers waaronder een 21-jarige vrouw, veroorzaakten bij hun drugshandel dagelijks veel overlast voor omwonenden op locaties zoals woonwijken, winkelcentra en stationspleinen.

De gerichte voorbereiding in dit onderzoek resulteerde in de aanhouding van deze vijf verdachten. Tijdens de politie-inzet, waarbij 60 agenten betrokken waren, zijn diverse persoonlijke eigendommen waaronder enkele voertuigen en een partij drugs in beslag genomen. Het onderzoek richtte zich naast de handel in drugs ook op het wederrechtelijk verkregen voordeel van de verdachten.


Bij vragen kunt u contact opnemen met:José Albers, 06-53240175.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39