Vlaamse overheid

Minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke kansen, Adelheid Byttebier, neemt uitdrukkelijk afstand van de indruk die is ontstaan na het dubbelinterview in een krant als zou zij de geloofwaardigheid van de selectiecriteria en de methodieken van het Vlaams Fonds in twijfel trekken. Zij onderstreept nogmaals dat alle aanvragen voor hulpverlening door multidisciplinaire commissies worden geëvalueerd. De samenstelling van deze commissies is precies een waarborg voor de objectieve beslissing over de inschrijving in het Vlaams Fonds en de vereiste dienstverlening.

Nog nooit werden er zoveel inspanningen geleverd voor deze sector. Het gehandicaptenbeleid was er sinds 1999 precies op gericht om vooral de mensen met een langdurige en ernstige handicap te helpen. En dan vooral de mensen met het ergste zorgtekort. Daarom heeft deze regering ervoor gezorgd dat de vraag om hulp gekend is en geregistreerd wordt. Met de extra-middelen voor de gehandicaptensector werd een evenwicht bereikt tussen de groei van de vraag en het groeiend aanbod.

Minister Byttebier wil, samen met Vlaams Fonds, constructief blijven werken aan een meerjarenbeleid dat zorgt voor de uitbreiding van het zorgaanbod in de gehandicaptensector en de verdere ontwikkeling van de zorg op maat.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - tel. 02 / 553 24 24 0475 / 89 49 25
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be