Gemeente Alkmaar


Start foto expositie van centrumbewoners in de Burcht

Alkmaar, 23 maart 2004

Van 25 maart tot 29 april is de foto expositie `lusten en lasten; foto's van bewoners van het centrum' te zien in Buurthuis De Burcht aan de Koningsweg 49. De foto's zijn gemaakt door centrumbewoners voor de wijkavond centrum die in mei 2003 plaatsvond. De expositie was eerder te zien in de fietsenstalling onder het Canadaplein.

Voor de wijkavond werden bewoners opgeroepen om met foto's te laten zien wat zij goed of juist slecht vinden in het centrum. De gemeente ontving 27 foto's, die de lusten en de lasten van het wonen in het centrum laten zien. Een deskundige jury nomineerde tien foto's. Op de wijkavond zijn alle foto's geëxposeerd. De genomineerde foto's werden op een groot scherm vertoond en de aanwezigen van de wijkavond gaven met stemkastjes hun voorkeur aan. Burgemeester Van Rossen overhandigde de maker van de beste foto een beeldje en aan de makers van de drie beste foto's een geldbedrag.

Opening en openingstijden
Na de wijkavond kreeg de gemeente Alkmaar het verzoek van een bewoner om nog eens iets met de foto's te doen. Van 25 maart tot 29 april zijn de foto's te zien in buurthuis De Burcht. Het buurthuis is geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Alle avonden, uitgezonderd de donderdagavond, van 19.00 uur tot 22.00 uur. In september verhuist de expositie naar buurthuis De Eenhoorn aan het Verdronkenoord. Van 25 februari tot 16 maart waren de beelden te zien in de fietsenstalling onder het Canadaplein,

23 maart 2004