Gemeente Waalwijk

De politie heeft woensdagavond 24 maart in de Stationsstraat in Waalwijk uit voorzorg circa veertig mensen geëvacueerd toen er bij Action Non Food BV een verdachte koffer was gevonden. Rond half een s nachts is de koffer door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) onderzocht en is geconstateerd dat het om loos alarm ging. Rond één uur vannacht zijn de mensen geïnformeerd dat ze naar hun woning terug konden keren.

Verdachte koffer

Rond 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een klant bij Action Non Food BV aan de Stationsstraat in Waalwijk een verdachte koffer had achtergelaten. Deze werd wel opgemerkt bij het sluiten van de winkel maar pas na het zien van de beelden op het journaal van de ramp in Madrid besloot de eigenaresse contact met de politie op te nemen.

Geen risico

Burgemeester Jan de Geus van Waalwijk besloot geen enkel risico te nemen en schakelde het gemeentelijk apparaat, de politie, brandweer, GGD en de Explosieven Opruimings Dienst in. Volgens het protocol van de EOD is daarop het omliggende gebied ontruimd. De omwonenden zijn geëvacueerd naar hotel Waalwijk. Zij toonden begrip voor deze beslissing en verleenden alle medewerking. Rond één uur vannacht zijn de mensen geïnformeerd dat het om een loos alarm ging en dat ze naar hun woning terug konden keren.

Terug