Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht 25-03-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een woninginbreker aangehouden. Omstreeks 01.05 kregen agenten de melding dat een 40-jarige man uit Utrecht in een woning aan het inbreken was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de Utrechter in de omgeving aan. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er was gepoogd in te breken in een woning aan de Adriaan van Zwietenstraat.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op woensdag werd van 15.00 uur tot 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Eisenhowerlaan en de Beneluxlaan.

Bij deze controle werden 40 bromfietsen gecontroleerd en hierbij werden 25 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werden een groot aantal automobilisten gecontroleerd en werden 100 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder autogordel, rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van de juiste papieren. Door de vreemdelingendienst werden 2 illegale Bulgaren aangehouden. Door de controleurs van Connexxion werden 166 zwartrijders bekeurd in de tram en daarbij kregen 50 inzittenden bekeuringen voor het opgeven van een valse naam, niet hebben van ID papieren en het zitten met de voeten op de bank.

Op de Burgemeester Norbruislaan en de Oudenoord werd van 09.45 en 11.15/ 13.15 en 14.45 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 61 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Rijden op gestolen bromfiets

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk op een gestolen scooter reed. Omstreeks 15.30 uur zagen agenten een 25-jarige man uit Utrecht rijden over de Notebomenlaan. De agenten wilden de bromfiets controleren, maar deze reed hard weg. Na een korte achtervolging kon de man klem worden gereden en hij werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat de bromfiets vermoedelijk van diefstal afkomstig was.

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op woensdagmiddag vond er een ongeval plaats op de Nijverheidsweg. Een 20-jarige fietsster uit Utrecht gaf ter hoogte van de Gietijzerstraat geen voorrang aan een 55-jarige automobilist uit Alblasserdam. De 20-jarige vrouw raakte gewond en werd met rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Man gewond

UTRECHT- Op zondagochtend 21 maart 2004 raakte een man zwaargewond na een vechtpartij. Omstreeks 07.00 uur liep de man over het Zandpad. Ter hoogte van het viaduct kreeg hij een woordenwisseling met drie mannen. Dit liep op een gegeven moment uit op een handgemeen.Na dit gevecht verdwenen de geweldplegers in een auto. De politie werd gewaarschuwd. De politie was zeer snel ter plaatse en startte een onderzoek. De man werd ter plaatse medisch onderzocht en kon gezien zijn toestand op dat moment zijn weg zelfstandig vervolgen.

Op maandag meldde de familie van het slachtoffer zich bij het politiebureau. Hier werd aangeven dat het 33-jarige slachtoffer na aanleiding van de vechtpartij op zondag niet goed was geworden en vervolgens met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis is opgenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht Noord; 0900-8844.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Getuigen hebben woensdag 24 maart een man aangehouden omdat hij probeerde in te breken.

Een bewoonster van een woning aan de Lange Nieuwstraat zag omstreeks 18.55 uur een voor haar onbekende man op haar dak lopen. De vrouw schrok en waarschuwde haar vriend die vervolgens samen met een tweede getuige achter de verdachte aan ging. De 34-jarige man uit Utrecht werd door de mannen staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltstraat vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een auto tegen een bus aanreed.

Een 32-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 14.50 uur te wachten achter een stilstaande bus op de Biltstraat. Achter de vrouw kwam een 34-jarige man uit Utrecht aanrijden. De man had kennelijk niet of te laat in de gaten dat de vrouw stilstond en botste tegen de achterkant van haar auto aan. De 32-jarige Utrechtse raakte niet gewond. De man werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor bedreiging

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag bij een winkelcentrum aan de Zamenhofdreef een man aangehouden die mogelijk met een vuurwapen had gedreigd.

Ter plaatse verklaarde getuigen dat bij een winkel een onbekende man had gedreigd met een vuurwapen. De politie doorzocht het winkelcentrum en trof de 40-jarige verdachte uit Utrecht in een andere winkel aan. De man werd met gepast geweld onder controle gebracht en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen.Omdat het mogelijk was dat de Utrechter het wapen weggegooid had werd door de beveiliging een groot aantal vuilnisbakken in het winkelcentrum nog gecontroleerd, dit echter zonder resultaat.