Vlaamse overheid

De subsidievoorschotten van de maand december 2003 werden zoals afgesproken tijdig uitbetaald. 60% in december 2003 en 40% tijdens de eerste week van januari 2004. Ook de kosten voor de (semi-)residentiële voorzieningen van eventuele aangegane korte-termijn kredieten werden vergoed.

De Vlaamse regering heeft een mechanisme ingeschreven, wat betreft de vereffening van de loonsubsidies aan de residentiële sector, dat de kredieten reserveert die nodig zijn voor de uitbetaling van de lonen voor de 12 maanden van het lopend dienstjaar.

Voor de toekomst is met de gehandicaptensector een oplossing overeengekomen om de achterstallige afrekeningen in de gehandicaptensector weg te werken. De aanbevelingen van het Rekenhof zijn voor de Vlaamse regering een doelstelling geworden: tegen het einde van elk dienstjaar: van het jaar n-3 alle afrekeningen, en 50% van de afrekeningen van het jaar n-2. Hiervoor maakt de Vlaamse regering een extra betalingskrediet vrij:
1.116.612 Euro.

Er is absolute prioriteit gegeven aan het verhogen van het uitgavenskrediet (20.000.000 Euro) dat het Vlaams Fonds de gelegenheid geeft om de achterstallige afrekeningen te betalen.

Alle beleidsbeslissingen van de Vlaamse regering in verband met het uitbreiden van het zorgaanbod in de gehandicaptensector worden onverkort uitgevoerd.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - tel. 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be


---