Provincie Flevoland




Infomere.nl brengt MKB en ICT dichter bij elkaar

De stichting Kennisstad krijgt van de provincie Flevoland een bijdrage van 192.500 euro in het kader van het Innovatieve Actieprogramma voor Flevoland. Dit bedrag is bestemd voor het project 'Infomere.nl'. Ook de gemeente Almere, Cuiriosity en Van Bragt Marketing Management betalen mee aan het project.

Informere.nl is een digitale marktplaats c.q. website voor het Flevolandse MKB. Op de marktplaats kunnen MKB'ers terecht met vragen op het gebied van ICT en kunnen ICT-bedrijven aangeven wat ze voor een MKB'er kunnen betekenen. Het contact tussen een MKB'er en een ICT-bedrijf wordt tot stand gebracht door een adviseur. De adviseur vervult de rol van 1e contactpunt en is additioneel aan de adviesdiensten van Syntens of andere eerstelijns adviesorganisaties.

Het project wordt ondersteund voor een periode van 1 jaar. Maar onderdeel van het project is het zoeken van toekomstige partners die een doorstart in 2005 mogelijk maken. Het project past binnen actielijn 3 'Informatie- en Communicatietechnologie' van het Innovatieve Actieprogramma Flevoland. Binnen deze actielijn is het mogelijk projecten te ondersteunen die het gebruik stimuleren van ICT-applicaties door bedrijven.