Rijn & Venen, 08.55 uur

Utrecht 25-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed
ABCOUDE In de nacht van woensdag op donderdag is een 51-jarige automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 01.20 uur reed de man over de Jacob van Gaesbeeklaan. Na controle bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies de man 350 ug/l, waarna hij een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur heeft gekregen.

Gestolen pinpassen
WOERDEN Op woensdagavond zijn twee verdachten aangehouden voor in het bezit zijn van gestolen pinpassen.

Omstreeks 23.35 uur reden een 29-jarige man uit Woerden en een 21-jarige man (woonplaats onbekend) over de Europabaan. Zij werden gecontroleerd omdat ze met een kapotte achterlamp reden. Toen de 29-jarige bestuurder om een legitimatie werd gevraagd, haalde hij zijn identiteitsbewijs uit een stapel pinpassen. Deze bleken niet van de 29-jarige man te zijn, waarop beide mannen werden aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de pinpassen.

Onder invloed
MAARSSEN Op woensdagavond is een automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 18.20 uur vond een kleine aanrijding plaats op de Harmonielaan tussen een 55-jarige automobiliste uit Maarssen en een 55-jarige automobilist uit Oud Zuilen. De schade was klein, maar beide betrokkenen kregen een discussie. Hierop kwam de politie die constateerden dat de 55-jarige vrouw onder invloed was. Op het politiebureau blies de vrouw 810 ug/l, waarna haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg ze een proces-verbaal.

Gesloten verklaring
MONTFOORT Op woensdag is een verkeerscontrole gehouden op de Slotlaan. Tussen 17.00 uur en 17.45 uur werden 12 automobilisten bekeurd voor het negeren van de gesloten verklaring.

Snelheidscontrole
BREUKELEN Op woensdagochtend is een snelheidscontrole gehouden op de Straatweg. Tussen 07.15 uur en 09.00 uur werden 300 voertuigen gecontroleerd. Er werden 25 processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de maximum snelheid en één voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u waar 60 km/u maximaal is toegestaan.