SUN MICROSYSTEMS, INC

Sun Microsystems,Inc. juicht beslissing Europese Commissie toe

Sun Microsystems, Inc. juicht beslissing Europese Commissie toe

SANTA CLARA, Californië, March 24/PRNewswire/ -- De volgende verklaring is afkomstig van Lee Patch, vice-president van de juridische zaken bij Sun Microsystems.

'Sun juicht de beslissing van de Europese Commissie in de zaak Microsoft toe. Deze belangrijke, precedent scheppende beslissing valt na meer dan vier jaar uitputtend onderzoek met gedetailleerde en uitvoerige bijdrage van zowel industriële verkopers als consumentengroepen en na een vorig jaar in Brussel gehouden hoorzitting. Deze beslissing is niet alleen belangrijk voor consumenten in Europa, maar ook voor toenemende wereldwijde innovatie en concurrentie.

'Volgens de bevindingen van de commissie heeft Microsoft zijn dominante positie in besturingssystemen voor desktops misbruikt om een onwettig voordeel voor zichzelf op de markt voor werkgroepservers te creëren. De Commissie vond in het bijzonder dat Microsoft niet op verdiensten heeft geconcurreerd, maar in plaats daarvan de uitwisselbaarheid tussen zijn desktops en servers heeft gebruikt om andere soorten door concurrenten aangeboden serverprestaties terzijde te schuiven.

'Door Microsoft verplicht te stellen openbaarheid te verschaffen die andere servers in de gelegenheid stelt vergelijkbaar met Microsoft desktops en servers te kunnen combineren, wil de Commissie met deze beslissing een gelijkwaardig speelveld creëren op de markt van werkgroepservers. Door concurrenten de mogelijkheid te geven om werkgroepservers te leveren die volledig uitwisselbaar zijn, kan daardoor op verdiensten worden geconcurreerd. Dit is een enorm belangrijke stap voor consumenten en voor de industrie. Voor het eerst in jaren zullen IT-managers in staat zijn te kiezen uit een keur aan werkgroepservers, terwijl ze ervan verzekerd zijn dat deze te combineren zijn met Microsoft desktops. Omdat de beslissing vooruit blikt en toekomstige productreleases omvat, kunnen consumenten erop vertrouwen dat andere werkgroepleveranciers aan hun behoeften kunnen voldoen, ook als Microsoft nieuwe producten introduceert.

'Deze beslissing is een belangrijk precedent in het definiëren van de principes van vrije concurrentie niet alleen voor nu, maar voor de toekomst van een levende en vitale wereldwijde IT-industrie. We verheugen ons erop mee te doen aan een spannende innovatieperiode die daadwerkelijke klantenvoordelen zal brengen, die uit concurrentie op verdiensten voortkomen.

Contact:
Lisa Poulson

+1-650-856-8800
Sandra Chu

+1-415-318-4204

+1-415-378-6295

Source: Sun Microsystems, Inc.

CONTACT: Lisa Poulson, +1-650-856-8800, of Sandra Chu,
+1-415-318-4204, of +1-415-378-6295, beide voor Sun Microsystems, Inc. Web site: http://sun.com/

25 mrt 04 09:09