Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 25-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.20 uur controleerden politiemensen op de Utrechtseweg een
20-jarige automobilist uit Amersfoort. De man had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 365 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Poging diefstal

AMERSFOORT Op woensdag 24 maart werden twee jongens aangehouden toen zij probeerden een fiets te stelen.

Rond 18.00 uur zag een getuige dat twee jongens op de Piet Mondriaanlaan de sloten van een fiets aan het vernielen waren. Hij belde de politie. Politiemensen konden de beide verdachten, 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aanhouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten. De 19-jarige eigenaar van de fiets deed aangifte van poging tot diefstal van zijn fiets.

Vrouwen op roverspad

AMERSFOORT Op woensdag 24 maart probeerden vijf zigeunervrouwen woningen binnen te komen.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat vijf zigeunervrouwen op de Piet Heijnstraat een woning probeerden te komen. Ter plaatse bleek dat de vogels al waren gevlogen. Bij een onderzoek in de omgeving troffen politiemensen drie zigeunervrouwen op de Banckertstraat aan. Een bewoner zei dat één van de vrouwen bij hun binnen was gekomen met de smoes dat zij een briefje voor een buurtbewoner moest schrijven en moest plassen. Vervolgens liep zij de woonkamer in en keek daar rond. De bewoner heeft haar vervolgens naar buiten gewerkt, omdat hij het niet vertrouwde. De drie vrouwen, 29, 34 en 55 jaar oud en afkomstig uit Solingen (de eerste 2) en Milaan, werden aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht. De andere twee vrouwen werden niet meer aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in of de vrouwen verantwoordelijk zijn voor meer van soortgelijke insluipingen/diefstallen in de omgeving.

Meerdere winkeldiefstallen

AMERSFOORT Op woensdag 24 maart werden twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.30 uur pakten twee vrouwen bij een winkel aan de Kortegracht een paar laarzen en schoenen uit de stellingen en wilden zonder te betalen de winkel verlaten. De vrouwen, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werden door twee stadstoezichthouders aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

In hun tas troffen politiemensen een dekbedhoes en nog enkele fotoartikelen aan die bij twee andere winkels bleken te zijn gestolen. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

AMERSFOORT Op woensdag 24 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.15 uur reed een 41-jarige fietser uit Amersfoort over het fietspad van de Nijverheidsweg-noord, komende uit de richting van de Mijnbouwweg. Via de berm stak hij de weg over, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 46-jarige automobilist uit Oosterbeek, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser werd geschept en werd tegen de achterruit van een geparkeerde auto geslingerd. Hij werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Plakker beboet

AMERSFOORT Op woensdag 24 maart werd een plakker op heterdaad betrapt.

Rond 14.00 uur zagen politiemensen dat twee mannen op de Stadsring bij een elektriciteitskastje stonden. Eén van hen, een 28-jarige Amsterdammer, beplakte de kast met een poster. De politiemensen spraken de twee aan. De 28-jarige man bekende de posters te hebben geplakt en kreeg daarvoor een bekeuring. Daar de politiemensen de andere man, 29 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, niets hadden zien doen, werd hij niet bekeurd. De verdachte bleek posters met de opdruk Queen Size te hebben geplakt.