Politie Groningen

Persberichten donderdag 25 maart 2004

Provincie Groningen, 25-03-2004 -

Stadskanaal: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagochtend op de Atlantislaan een 23-jarige man uit Nieuw Weerdinge na een snelheidsovertreding bekeurd. De Drent reed binnen de bebouwde kom op de Ceresstraat 120 km/uur en overschreed daarmee de maximumsnelheid van meer dan 50 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De snelle rijder werd op het politiebureau gehoord. In overleg met justitie werd ook zijn auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek / Bedum: snelheidscontroles leiden tot bekeuringen De politie heeft woensdag op twee locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksweg N33 werd in de middaguren de snelheid gemeten. In totaal werden 2460 voertuigen gecontroleerd, waarvan drie bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. Ook op de N46 bij Bedum werd een snelheidscontrole gehouden. Op deze locatie werden 760 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 26 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 134 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. De controles duurden beiden twee uur.

Appingedam: inbreker aangehouden
In een steeg van de K. ter Laanstraat heeft de politie woensdagnacht een onbekende man aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. De politie werd door omwonende gewaarschuwd dat in de betreffende woningen werd ingebroken door twee mannen. In een steeg trof de politie een van de mannen aan. Deze verdachte wilde zijn identiteit niet kenbaar maken. Hij werd vervolgens ingerekend. De inbrekers waren via een ladder op het balkon van de woning gekomen en hadden een ruit vernield. Op het balkon trof de politie twee zakken aan met diverse goederen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen. In de woning troffen de dienders een behoorlijke chaos aan. De technische recherche doet onderzoek. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Hoogezand: alcomobilist aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op de Troelstralaan een 41-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de Hoogezandster 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor mocht de alcomobilist het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.
Berichten stad volgen later