COMIT. ANTI STIERENVECHTEN

Barcelona stierenvechtvrij!

Internationale campagne tegen stierengevechten in Barcelona

Op donderdag 25 maart a.s. om 13:30 uur neemt het Comité Anti Stierenvechten (CAS) deel aan een grote manifestatie tegen het stierengevechten voor het stadhuis van Barcelona. Deze manifestatie is onderdeel van de campagne van collega-dierenbeschermingsorganisaties ADDA en WSPA om het stierenvechten in Barcelona te stoppen. In Barcelona wordt in de zomer van 2004 het 'Universal Forum of Culture' georganiseerd. Dierenbeschermers grijpen deze gelegenheid aan om de gruwelijkheid van het stierenvechten onder de aandacht te brengen. Ze willen dat Barcelona zichzelf officieel uitroept tot stierenvechtvrije stad.

De afgelopen maanden hebben dierenbeschermers van over de hele wereld tienduizenden petitiekaarten tegen het stierenvechten verzameld, die op 25 maart door de samenwerkende organisaties aangeboden worden aan de burgemeester van Barcelona.

In april 2003 riepen ADDA en de WSPA zusterorganisaties en andere dierenliefhebbers op deel te nemen aan deze belangrijke campagne, genaamd 'Culture without Cruelty'. Het Comité Anti Stierenvechten riep daarop haar achterban op Nederlandstalige petitiekaarten te ondertekenen. Dit leverde meer dan 7000 handtekeningen op van dierenliefhebbers, naast de vele handtekeningen uit de rest van de wereld.

Op 25 maart zal er een kleurrijke en vreedzame manifestatie voor het gemeentehuis van Barcelona plaatsvinden. De deelnemers aan de manifestatie zullen de vlaggen van alle 31 deelnemende landen dragen, evenals de vlaggen van de 17 lokale overheden in Spanje die hun medewerking hebben verleend. De deelnemende organisaties, zoals het Comité Anti Stierenvechten, lezen een statement in hun eigen taal voor.

De meerderheid (63%) van de Barcelonezen is tegen het organiseren van stierengevechten in hun stad. 55% wil dat Barcelona zichzelf uitroept tot stierenvechtvrije stad, als signaal naar andere gemeenten die stierengevechten organiseren.

Einde bericht


---