Ingezonden persbericht


Persbericht

Rat Race 2004 voor Stichting ter Bevordering van de Kinderdermatologie Rotterdam

Rotterdam, 23 maart 2004 - Over enkele dagen op 25 maart 2004 wordt voor het eerst in de vijfjarige historie van de Rat Race een sponsoravond georganiseerd. Er zullen vanaf 18.00 uur rond de 80 enthousiaste sponsors en potentiële sponsors staan te trappelen om hun opwachting te maken in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam om de Rat Race op 24 september met hun bijdragen tot een groot succes te maken. Om deze avond te omlijsten zullen diverse bekende Nederlanders belangeloos hun opwachting maken voor het Goede Doel. We hebben John Buijsman bereid gevonden de presentatie van deze spetterende avond op zich te nemen en Bas van Toor bekend van Bassie & Adriaan zal een optreden verzorgen. Verder zullen bekende Feyenoorders als Coen Moulijn, Henk Fraser, en Jean-Paul van Gastel hun opwachting maken.

De Rat Race Rotterdam is een fun(d)race, waarbij in werkkleding en in teamverband, een afstand van ca. 3,5 km door het centrum van Rotterdam wordt afgelegd. De Rat Race Rotterdam is een initiatief van de Junior Kamer Rotterdam.

Elk jaar steunt de Rat Race organisatie een goed doel. Dit jaar hebben we unaniem gekozen voor de Stichting ter Bevordering van de Kinderdermatologie Rotterdam. Deze stichting ondersteunt en helpt kinderen die psychische en emotionele schade hebben door hun zichtbare ontsierende huidafwijkingen zoals ernstig eczeem, wijn, aardbei en moedervlekken. Inschatting van de ernst van het probleem en behandeling hiervan is nauwelijks mogelijk daar financiële middelen hiervoor ontbreken. De stichting stelt zich door middel van het project "in face" (aangezicht) tot doel om deze groep kinderen met ontsierende zichtbare dermatologische aandoeningen te helpen door een "eczeem en vlekken school" op te richten. De Rat Race gaat zich hiervoor inspannen. Van het verzamelde geld wordt naast een speciale kinderbehandeling, een kinderpsycholoog aangesteld die op wetenschappelijk verantwoorde wijze hulp gaat geven aan deze kindertjes. De psycholoog zal dat doen in nauwe samenwerking met de kinderdermatoloog Arnold Oranje en zijn collega's die betrokken zijn bij de zorg van deze kinderen.

Samen met de Stichting ter Bevordering van de Kinderdermatologie Rotterdam, de sponsors en de andere genodigden gaan we er een spetterende avond van maken. Geïnteresseerden in de Rat Race kunnen contact opnemen met Marc Bosman op 06-46005408 of kijken op www.ratrace.nl. Belangstellenden voor de Stichting ter Bevordering van de Kinderdermatologie Rotterdam kunnen contact opnemen met Arnold Oranje op 06-53 31 6268.

Einde Persbericht