Ingezonden persbericht

Nieuw vakblad voor producenten en toeleveranciers

Zeeuwse redactie en Friese drukker maken 'Industrieel Ondernemen'

OUD-VOSSEMEER, 20040325 -- Efco uitgevers uit Wassenaar komt in april met het eerste nummer van 'Industrieel Ondernemen' op de markt. Een proefnummer van het nieuwe vakblad voor de Nederlandse maak- en toeleveringsindustrie is onlangs tijdens ESEF - een tweejaarlijkse vakbeurs voor industriële ondernemers - in de Jaarbeurs in Utrecht gepresenteerd. Met het maandblad denkt de uitgever bedrijven een belangrijk instrument te bieden voor het opbouwen en aanhalen van onderlinge contacten, het inwinnen van actuele informatie en het uitwisselen van kennis en ervaring. Hoofdredacteur Rien Tholenaar is met zijn Zeeuwse bedrijf RITHOtekst verantwoordelijk voor de redactionele inhoud.


Efco woordvoerder E. Cohen is er van overtuigd dat Industrieel Ondernemen razendsnel een belangrijke plaats zal gaan innemen op de overvolle vakbladenmarkt. Hij baseert zijn optimisme op de enthousiaste reacties tijdens de presentatie van het proefnummer, de grote interesse van adverteerders en de grote stroom aanmeldingen van abonnees. ,,We rekenden na marktonderzoek op zo'n 20.000 abonnees en zoals het er nu uitziet gaan we dat aantal al bij het verschijnen van het eerste nummer halen." Volgens de zegsman onderscheidt het nieuwe vakblad zich vooral doordat het gericht is op zowel producenten als toeleveranciers en dienstverleners. ,,Deze partijen kunnen nu eenmaal niet zonder elkaar en willen we de Nederlandse economie uit het slop halen en gezamenlijk een vuist maken tegen de toenemende concurrentie uit met name lagelonenlanden dan is samenwerking binnen de industriële sector essentieel."

Krachten bundelen

Het onlangs verschenen proefnummer van Industrieel Ondernemen geeft volgens Cohen een goed beeld van hetgeen de abonnees van het 28-pagina dikke vakblad (in tabloid-formaat) kunnen verwachten. ,,De hoofdmoot zal bestaan uit kort actueel industrieel nieuws en verder komen zaken als innovatie, scholing, import en export, logistiek, milieu, sociale/fiscale/juridische aspecten, politieke zaken (op Europees en Nationaal niveau) en de rubriek Vraag & Aanbod, maandelijks aan bod. Bovendien bieden we in ieder nummer ruimte aan ondernemers die hun bedrijf onder de aandacht van collega-ondernemers (en potentiële klanten of zakenpartners) willen brengen. Het is de bedoeling dat de geabonneerde bedrijven ook daadwerkelijk een actieve rol gaan spelen bij het aanleveren van interessante onderwerpen. We bieden hun daartoe in ieder geval alle ruimte." De redactie van Industrieel Ondernemen is door Efco uitgevers uitbesteed aan Tekstbureau RITHOtekst uit Oud-Vossemeer (Zeeland) en de opmaak en het drukwerk gebeurt aan de andere kant van Nederland, bij de Rotatiedrukkerij b.v. in Leeuwarden.

Informatie: Efco uitgevers (tel 070-5146303) of www.industrieelondernemen.nl



Ingezonden persbericht