Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 25 maart 19.30 uur

Datum Nummer persbericht
24 maart 2004 c028


Zilveren Waalbrugspeld voor Eric Jeurissen

H.J.A.M. Jeurissen (41) ontvangt op 25 maart de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Eric Jeurissen zet zich sinds de jaren 80 in voor de promotie van de amateur-dans in Nijmegen, met name de Argentijnse tango.

Eric Jeurissen zet zich al 16 jaar in voor de amateur-dans in Nijmegen. In 1983 werd hij Nederlands kampioen rolstoeldansen. Een jaar later won hij brons bij de Europese kampioenschappen. In de jaren 80 is hij dansdocent geworden. Zijn dansschool "El Corte" is gevestigd aan de Graafseweg. De dansschool is nationaal en internationaal hét danscentrum van de tango waar amateurs en professionals elkaar ontmoeten. Via het danscentrum heeft Jeurissen bewerkstelligd dat duizenden Nijmegenaren aan het dansen zijn gegaan. Jeurissen geeft les in meer dan 25 landen en heeft meer dan 80 docenten geïnspireerd om de tango te promoten. Jaarlijks is er een internationale week waar dansers uit meer dan 20 verschillende landen aan meedoen. Door zijn vele reizen en gastdocentschappen in Europa, Amerika en zelfs Azië is Nijmegen uitgegroeid tot het internationale tango ontmoetingscentrum. Dankzij de inzet van Jeurissen is de tango voor een breed publiek toegankelijk geworden. Door initiatieven van Jeurissen, zoals de marathon met oud en nieuw, het Koninginnebal op 30 april en de voorstellingen tijdens de Nijmeegse vierdaagse op de Valkhofaffaire geldt Nijmegen als dé tangostad in de wereld.

Op donderdag 25 maart start het internationale tango festival 'Doble-Ocho'. Tijdens dit festival ontvangt hij om 19.30 uur de Zilveren Waalbrugspeld van loco-burgemeester Ton Hirdes in het Lux theater Marienburg 39 te Nijmegen. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht