Ingezonden persbericht

Poezie houdt je jong

Een Boekje Voor Jou

DEN HAAG, 20040325 -- Na de debuutbundel 'Dwaallichten' is nu de tweede dichtbundel van Eric Wisse verschenen, genaamd: 'Een Boekje Voor Jou'. De gedichten van Wisse kennen zowel humor als verstilling, kunnen uitbundig zijn en dan weer ingetogen. De grote dingen des levens blijken vaak te schuilen in kleine subtiliteiten.


Na het uitbreken in onze puberteit begint een sluipend proces. Waarin velen worden meegezogen door een dwingende stroom, afkomstig van een collectieve vrees, dat alles uit de hand zal lopen. Deze brengt ons in de wereld van dertig en daarna, waarin veel zaken weer vastomlijnd zijn, bedacht, ingekaderd en voorgekauwd.

Eric Wisse is dertiger en dichter. Hij heeft niets tegen conservatisme en structuur. Maar hij is in staat zijn lezerspubliek in iets te voorzien, dat steeds schaarser lijkt te worden: ruimte.Verfrissende ruimte, om de dingen eens helemaal anders te bekijken. Gedeelde smart is halve smart, gedeelde vreugd verdubbeld zich. Zo wordt herkenning bij het lezen een feest. In die zin zijn de gedichten van Wisse een pleidooi voor het lezen. In zijn nieuwe bundel 'Een Boekje Voor Jou', is er weer volop gelegenheid om met de schrijver wat afstand te nemen tot al die Grote Dingen des Levens, wat ruimte geeft voor relativerende verlichting.

De illustraties in 'Een Boekje Voor Jou' zijn, net als in de bundel 'Dwaallichten' van de hand van Edwin van Delft. Ook in het samenspel van tekst en beeld komt die onverwachte dimensie tot uitdrukking; overigens op een geheel andere wijze dan in de vorige bundel. Als lezer kunt u voor uzelf beoordelen in welke sfeer u het liefst wenst te vertoeven in die kostbare momenten van rust. Om weer even kind te worden, een kind dat zich verwondert over de dingen, voor wie de poezie nog op straat ligt.

Titel: Een Boekje Voor Jou
ISBN: 90-807810-1-0
NUR: 306
Auteur:Eric Wisse
Illustraties: Edwin van Delft
Jaar uitgave: 2004

Verkooppunten:
Van Stockum (Leiden/Den Haag)
Kooyker (Leiden)
De Kler (Leiden)
Grimbergen (Lisse)
Verwijs (Den Haag)
Stroom (Den Haag)
Houtschild (Den Haag)
Kaatje a/d Rein (Den Haag)




Ingezonden persbericht