Lijst Pim Fortuyn


Den Haag, 25 maart 2004

NAWIJN STELT KAMERVRAGEN OVER CURSUS STOP EEN UITZETTING

LPF-Kamerlid Hilbrand Nawijn wil van de minister van Integratie en Vreemdelingenzaken opheldering over de georganiseerde cursus Stop een uitzetting door de Amsterdamse partij Amsterdam Anders/De Groenen. Nawijn heeft daarom vandaag Kamervragen gesteld.

Vragen van het lid Nawijn (Lijst Pim Fortuyn) aan de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie over de Cursus Stop een uitzetting


1. Is het de minister bekend dat op zaterdag 27 maart 2004 om 13.00 uur in het Pakweg Afrika/De Zwijger in Amsterdam door de in de gemeenteraad van Amsterdam vertegenwoordigde politieke partij Amsterdam Anders/ De Groenen een cursus Stop een Uitzetting wordt georganiseerd.


2. Is de minister op de hoogte van de inhoud van deze cursus?


3. Zo ja, wat vindt de minister van de inhoud van deze cursus?


4. Zo ja, is een dergelijke cursus op grond van de Nederlandse wetgeving toegestaan?


5. Zo ja, vindt de minister dat het organiseren van een dergelijke cursus een doorkruising is van haar terugkeerbeleid van uitgeprocedeerde afgewezen asielzoekers?


6. Zo nee, wat gaat de minister er aan doen om deze cursus te voorkomen?


7. Wat vindt de minister er van dat een in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partij dergelijke cursussen organiseert?


8. Is de minister voornemens de organisatoren van deze cursus aan te spreken op de ongeoorloofdheid c.q. ongewenstheid van hun initiatief?