Gemeente Loppersum

Schrijfwedstrijd in het Gronings

SCHRIEFWEDSTRIED 2004: DOU MIT!!!

Kun je een beetje Gronings schrijven en weet je een leuk verhaal of gedicht? Schrijf dat dan op en doe mee! Hieronder kun je het wedstrijdreglement lezen, zodat je weet moet doen.

Het wedstrijdreglement luidt als volgt:

* Het verhaal of gedicht moet in de Groninger streektaal zijn geschreven.
* Het thema is vrij te bepalen.
* Zowel individuen als groepen (bijvoorbeeld een basisschoolklas) kunnen een bijdrage inleveren.
* Per individu mag een verhaal of gedicht worden opgestuurd.
* De jury kijkt niet streng naar de spelling. Wel houdt de jury zich het recht voor het werkstuk aan te passen als er taalkundige fouten in voorkomen.
* De lengte van de inzending mag niet meer zijn dan drie geschreven A-4 vellen, en niet meer dan twee getypte A-4 vellen.
* De deelnemers moeten uit de gemeente Loppersum komen. Ook leerlingen die in de gemeente Loppersum naar school gaan en niet in de gemeente wonen, mog

De wedstrijd geldt voor alle leeftijden. Wel hanteren we de volgende categorieën:

* tot 18 jaar
* 18 jaar en ouder
* groepsbijdragen

In de eerste leeftijdscategorie houdt de jury natuurlijk rekening met leeftijdverschillen. De ingezonden werken worden eigendom van de gemeente.

Inzendtermijn
Inzendingen moeten voor 1 februari 2004 in het bezit zijn van de gemeente Loppersum. Je kunt je bijdrage richten aan de gemeente Loppersum, t.a.v. de heer S. Woltjer, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum.

Prijsuitreiking
Op vrijdag 26 maart 2004 is voor de negende keer de feestelijke uitreiking van de prijzen voor de winnende verhalen en gedichten. Deze uitreiking vindt plaats in Spoorzicht, Molenweg 11 te Loppersum. Het belooft een extra mooie uitreiking te worden.

KIST TOCH OOK GRUNNEGERS SCHRIEVEN OF NAIT DIN? DOU DIN MIT!

---

---