Nighttown Rotterdam

VR 26.03 ROCK 'N ROLL HIGHSCHOOL:
LOGH en GRECHKO'S DOLL (T)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Vrijdag 26 maart verandert het Nighttown Theater weer in een Rock 'n Roll Highschool. Ditmaal geeft de Zweedse band Logh met haar dromerige gitaarklanken college.

Logh
De Europese tour van Logh gaat vooraf aan de release van hun tweede album The Raging Sun. Ook dit album staat vol met hun bijna filmische soundscapes. Na twee maanden hard werken in de studio heeft de band het typische geluid van haar debuutalbum weten te verfijnen. De Zweden kregen hierbij de hulp van John Congleton, die eerder ook The 90 Day Men en Erykah Badu als producent en/of technicus bijstond. Hij toverde de chaos van songstructuren in zes dagen om in een concrete en wonderschone verzameling songs. The Raging Sun wordt 26 mei gereleased door Bad Taste Records. Logh staat naast een goed album bekend om hun sublieme optredens. Zo deden de Zweden eerder al Rotterdamse harten sneller kloppen met een optreden in Rotown.

Grechko's Doll
Haagse trots Grechko's Doll heeft de taak de zaal op stoom te brengen. Maar dat is voor deze enthousiaste heren geen probleem: op de mini-(debuut)cd You're the Sweetest Cup of Tea and I'll Serve You Right horen we een volwassen geluid. De band omschrijft het zelf als 'hyp-noize'. Muzikale vrijheid staat voorop en dat is goed te horen. Grechko's Doll hecht weinig waarde aan traditionele akkoorden, maatsoorten en songstructuren. Hiervoor is de muziek te onvoorspelbaar, te psychedelisch, te dromerig, te chaotisch of te noizy. Maar wel imponerend genoeg voor de Popunie om Grechko's Doll dit jaar bij de Onweerstaanbare 5 te selecteren.

Na afloop van de live-shows zorgen onze plaatjesdraaiers ervoor dat de naald op de plaat staat en de voetjes van de vloer gaan.

VR 06.03 Rock 'n' Roll Highschool met Logh en Grechko's Doll Zaal open 20.00 uur
Aanvang 21.00 uur
EUR 6,-

www.nighttown.nl / www.badtasterecords.com / www.grechko.net

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Ron Oudshoorn. T: 010-436 12 10 of E: ron@nighttown.nl


---- --