Fontys



vrijdag 12 maart 2004

Open dag Fontys Hogescholen in Sittard
Fontys Hogescholen in Sittard houdt op vrijdag 26 maart van 14.00 tot 17.00 uur een open dag aan de Mgr. Claessensstraat 4. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen bij alle voltijd- en deeltijdopleidingen die in het bijzondere schoolgebouw in Sittard worden aangeboden.

Fontys Hogescholen in Sittard biedt de lerarenopleidingen aan voor het voortgezet- en beroepsonderwijs in de vakken Engels, Duits, Nederlands, Geschiedenis, Algemene Economie, Bedrijfseconomie, Aardrijkskunde, Wiskunde, Techniek en Natuurkunde. Daarnaast wordt ook de opleiding tot Leraar basisonderwijs (PABO) aangeboden. Verder zijn er opleidingen Theologie en Levensbeschouwing, Sport- en bewegingseducatie, Pedagogiek (zowel de algemene beroepenvariant als de lerarenopleiding), Personeel en Arbeid en opleidingstrajecten binnen het Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO).

Geen klaslokalen, maar werkplekken
De Fontys-opleidingen in Sittard zijn gebaseerd op het opleidingsconcept learning community. Dat is te zien aan de bijzondere inrichting van het gebouw. In plaats van een traditioneel schoolgebouw met lokalen, zijn er allerlei verschillende werkplekken. Studenten en docenten zitten in een grote ruimte bij elkaar te werken, waardoor iedereen de hele dag van elkaar kan leren. Zo vormen zij een learning community. Per opleiding is er wel een thuisbasis, maar dit is een ruimte bestaande uit flexplekken. Studenten en docenten kiezen welke werkplek op een bepaald moment het meest efficiënt is. Dat kan een ict-werkplek zijn, maar ook een overlegtafel, statafel of een `eigen' werkruimte.