HOGESCHOOL INHOLLAND

INHOLLAND-studenten vallen wereldrecord kussengevecht aan

Alkmaar De Alkmaarse Studentenvereniging a.s.v. Omnivas doet een wereldrecordpoging kussengevecht voor het goede doel Mensen in Nood. Het huidige wereldrecord is gevestigd op 645 kussenvechtende personen van 12 jaar en ouder. De recordpoging zal plaatsvinden op vrijdag 26 maart tussen 12.00 uur en 14.00 uur op het terrein van Hogeschool INHOLLAND Alkmaar, Bergerweg 200 te Alkmaar.

In samenwerking met Hogeschool INHOLLAND Alkmaar en Beter Bed(sponsor van 1000 kussens) wil a.s.v. Omnivas een plaats bemachtigen in het Guiness Book Of Records met een kussengevecht door 1000 personen. Deelnemers zullen voornamelijk komen van Hogeschool INHOLLAND Alkmaar. Na afloop wordt er een feest georganiseerd door de studentenvereniging.

A.s.v. Omnivas, een van de grotere Hbo-studentenverenigingen van Nederland, probeert met initiatieven als het kussengevecht Alkmaar weer op de kaart te zetten als studentenstad. Een ander initiatief is bijvoorbeeld de jaarlijkse Intro voor eerstejaarsstudenten. Dit is een grote, vierdaagse happening die georganiseerd wordt op het terrein van Hogeschool INHOLLAND Alkmaar en omgeving.

Alle sponsoropbrengsten en de overgebleven kussens gaan naar de stichting Mensen In Nood. Deze zullen geschonken worden aan een ziekenhuis in Monrovia, Liberia. Leegwater transport B.V. zal de kussen naar het distributiecentrum van Mensen in Nood in Den Bosch brengen. Daarnaast wordt er gecollecteerd voor stichting Mensen In Nood. Een aantal onafhankelijke juryleden is aangesteld om erop toe te zien dat het festijn volgens de officiële regels verloopt.

einde persbericht
Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Martin Bijl, voorzitter a.s.v. Omnivas, tel. 06 - 420 12 123 e-mail: voorzitter@omnivas.nl of met: Niels Pols, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND. Tel. 072-518 36 62 of 06-523 757 13 e-mail: Niels.Pols@INHOLLAND.nl

23 mrt 04 14:00