Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

CNV

PERSUITNODIGING: CNV presenteert Lunch der generaties

Werknemers, werkgevers en overheid onderhandelen op dit moment stevig over de solidariteit tussen generaties. Moeten mensen in Nederland langer blijven doorwerken, om daarmee de komende vergrijzing te kunnen betalen? Moeten prepensioenregelingen blijven bestaan? Of moeten we beter luisteren naar de wensen van jongeren, oftewel: de ouderen van morgen, en ons meer richten op levensloopbeleid? Vrijdag 26 maart laat het CNV over deze dilemma's de burgers zelf aan het woord. U bent van harte welkom om tijdens deze 'Lunch der generaties' aan te schuiven.

In het debat 'Lunch der generaties' strijden zes 'bekende' jongeren en zes 'bekende' ouderen over de vraag: hoe ver gaat de solidariteit als we het hebben over vut, prepensioen en levensloop? Welke generatie heeft de sterkste argumenten? Waar ligt de oplossing? Een deskundige jury - bestaande uit leden van het CNV - bepaalt welke generatie het sterkst uit de strijd komt en wie daarmee kan rekenen op een goed belegde boterham. Want na afloop van de lunch dekt het CNV twee lunchtafels: één met een luxe lunch en één met een sobere lunch.

Deelnemers aan het debat zijn Edith Mastenbroek (PvdA), Ben Woldring (bellen.com), Hans de Bakker (JOVD), Willemijn Aerdts en Laurens Ivens (SP). Aan de zijde van de ouderen nemen onder meer Hanny van Leeuwen (Eerste Kamerlid CDA), Martin Sturkenboom (FC Utrecht), Emely Nobis (Opzij) en vertegenwoordigers van de Unie KBO plaats.

Daarnaast zijn zowel CNV-voorzitter Doekle Terpstra en CNV vice-voorzitter Josine Westerbeek-Huitink aanwezig. Beiden zijn bereid om tijdens de lunch vragen te beantwoorden of om u bij te praten over de discussie vut, prepensioen en levensloop.

U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom in het Stadion Galgenwaard, Herculesplein 241 te Utrecht. De 'Lunch der generaties' duurt tot omstreeks 13.30 uur.
Wij willen u vragen om u vooraf op te geven bij Marijke Mondria, m.mondria@cnv.nl of Frieda Tax, f.tax@cnv.nl.

Voor nadere informatie:
Frieda Tax, voorlichter, tel. 030 - 2913709 / 06 - 51723074 Teusjan Vlot, projectleider, tel. 030 - 2913620 / 06 - 51191436

24 mrt 04 15:33