Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 26 MAART TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 26 maart is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor jonge moslims.

Na de aanslag op Yassin belooft de jaarlijkse Palestina wake op De dag van het Land Youm el-Ard weer veel deelnemers te trekken. Organisator Wim Lankamp van het NPK, het Nederlands Palestina Komitee, legt uit waarom deze dag elk jaar herdacht moet worden. Hij verklaart waarom moslimjongeren in Nederland zo betrokken zijn bij Palestina. Enkele jongeren vertellen hoe zij willen bijdragen aan een oplossing van het Palestijnse probleem.

Sinds de val van Saddam, een jaar geleden, lijkt er nauwelijks verbetering te zijn voor de Irakese bevolking. De jongerenbeweging Peace 180 wil vanuit Nederland helpen met projecten in Irak zelf. Peace180 staat voor de 180 kinderen die dagelijks sterven in Irak. De jongerenorganisatie is van mening dat een land niet democratisch en duurzaam kan worden opgebouwd zonder een rol voor de jongeren. Wat is die rol en hoe wil Peace180 daarbij helpen?

Vrijdag 26 maart organiseert de Landelijke Studenten Vakbond samen met platform Hoop een demonstratie. De studenten protesteren tegen de stijging van de studiekosten en de verschraling in het onderwijsaanbod. Lsvb-voorzitter Floris van Eijk komt uitleggen hoe dramatisch de ontwikkelingen zijn.

Tenslotte in WAT NOU..?! de column van de week met Mohamed Jabri, schrijver van het boek De zeven vloeken. En een live optreden van Project2personal.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!



Ingezonden persbericht