Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Uitnodiging aan de pers

Brabant heeft vervuilde bodem beter in beeld

Voor het eerst heeft de provincie Noord-Brabant een Brabantbreed beeld beschikbaar van de totale omvang van de bodemverontreinigingen in Brabant. Het provinciedekkende beeld is opgesteld om te komen tot een landsdekkend beeld. Hiervoor heeft de provincie samen met de gemeenten hinderwetarchieven en andere bronnen bekeken die kunnen duiden op MACROBUTTON HtmlResAnchor bodembedreigende activiteiten.

Vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd aanwezig te zijn bij een perspresentatie van het Brabantbeeld op vrijdag 26 maart om 13.30 uur in het provinciehuis.
Gedeputeerde drs. L. Verheijen zal een toelichting geven op het Brabantbeeld en vooral ingaan op de vraag hoe de provincie wil omgaan met de geïnventariseerde bodemvervuilingen in Brabant.

De inventarisatie die nu is gedaan vormt de werkvoorraad aan (mogelijk) verontreinigde locaties. Uiterlijk in 2030 moeten deze locaties zijn gesaneerd of in een beheersbare, ofwel controleerbare, situatie zijn. Wat er met welke locaties precies gaat gebeuren is mede afhankelijk van het nieuwe saneringscriterium dat het ministerie van VROM, in overleg met provincies en gemeenten, aan het ontwikkelen is.

De aanvangstijd van de vergadering van de statencommissie Ruimte en Milieu op vrijdag 26 maart in het provinciehuis, waarin het pakket van maatregelen wordt gepresenteerd in het kader van Ruimte voor de Rivier, is zoals eerder is bericht verzet van 14.00 uur naar 11.00 uur.
De presentatie vindt plaats in aansluiting op de herdenkingsbijeenkomst van Provinciale Staten.