Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-03-2004

Radio
WEEKEND VAN DE NEDERLANDSE POP OP 3FM
Uitzending vrijdag 26, zaterdag 27 maart en zondag 28 maart Radio 3FM

DEBUUT MARCO BORSATO ALS DJ BIJ 3FM

Zaterdag 27 maart maakt zanger Marco Borsato zijn debuut als dj bij 3FM. Van 14.00 tot 17.00 ontvangt Daniël Dekker deze bijzondere gast die de Nederlandstalige muziek weer op de kaart zette. Van 15.00 tot 16.00 uur presenteert Marco het programma en vertelt hij de luisteraars over zijn passie voor muziek. Ook de band Soulvation maakt haar opwachting tijdens deze uitzending. Tussen 11.00 en 17.00 zijn zij in de studio aanwezig en zullen in dit tijdsbestek live een nieuwe single maken.

Op vrijdagavond 26 maart gaat het WEEKEND VAN DE NEDERLANDSE POP van start. Nederlandstalige muziek maar ook songs van Nederlandse bodem komen uitgebreid aan bod tijdens dit weekend. Om 18.00 uur start 3FM met Het Klassiek Nederlands Disco Partijtje. Onder leiding van Corné Klijn komen een uur lang de beste dansklassiekers van Nederlandse bodem voorbij.

Op zaterdag 27 maart wordt HET WEEKEND VAN DE NEDERLANDSE POP vervolgd met speciale uitzendingen. Edwin Diergaarde ontvangt in WEEK OP WEEKEND Yellow Pearl in de studio. De zes heren vielen goed in smaak tijdens het Nationaal Songfestival en wisten de finale te bereiken.

TV-presentator Ron Boszhard werpt zich vanaf 9.00 uur in RAAD WAAR DIE GAAT op als ware showbizzreporter. Hij gaat, per helikopter, langs bij onder anderen Jamie van Di-rect en Marieke van Ginneken, bekend van Idols 2003. In een kort, vliegensvlug interview praat hij met de artiesten over de Nederlandse popmuziek en hun carrière tot nu toe.

Deejay Edwin Diergaarde sluit de TROS-bijdrage aan het WEEKEND VAN DE NEDERLANDSE POP af met een speciale live-uitzending van MINISTRY OF BEATS vanuit Extrema's Beautiful in Eindhoven. Nederlandse deejays nemen achter de draaitafel plaats.

Op zondag 28 maart wordt tussen 9.00 en 18.00 de NL Top 100 uitgezonden en het 3FM WEEKEND VAN DE NEDERLANDSE POP eindigt met het Fret-a-Live festival, met optredens van onder anderen Skik en Extince.